04 iulie 2009

RECHINII RETROCEDARILOR 2

Maria Cocoru este unul dintre numele grele de pe piaţa drepturilor litigioase. Desprea ea şi afacerile ei v-am relatat tot în Observator. Nu are chip, nici vreo locuinţă opulentă, nici acţiuni la firme. Nu apare decât în actele Primăriei Capitalei, iar pe numele ei figurează proprietăţi care ar propulsa-o în clasamentul celor mai bogaţi români. Ca de exemplu, fosta Şcoală de şoferi Ilioara! (BETA)


NUME: COCORU MARIA
VÂRSTA: 75 ANI
STARE CIVILĂ: VĂDUVĂ
Numele ei nu spune nimic. Pentru majoritatea oamenilor este doar o persoană obişnuită. Persoane ca ea îşi plimbă nepoţii în parc. Dar Maria Cocoru are un singur hobby: strânge proprietăţile altora. Când cei din Primărie aud numele ei, îşi pun mâinile în cap.

BOGDAN ILIE - DIRECTOR PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Da, este o mare problemă cu doamna Cocoru...e o situaţie

Si nu una tocmai placută pentru actuala administraţie. Doamna Cocoru a preluat GRATUIT drepturile litigioase ale lui Eduard Romalo, moştenitorul unui boier bulgar. Nu este vorba de o casă sau o palmă de pamânt, ci de fosta moşie Dudeşti-Cioplea. A trimis imediat Primăriei notificari pentru nici mai mult nici mai puţin de... 180 de hectare. Asta pentru început.

BOGDAN ILIE
în completarea acestui raport se face o menţiune că în momentul în care se vor identifica şi alte loturi din respectiva moşie aceasta îşi rezervă dreptul de a completa raportul de expertiză cu aceste elemente ulterioare

Moşia nu a fost a ei, dar pentru fostul primar Adrian Videanu acesta a fost doar un amănunt nesemnificativ. Aşa că pe numele Marie Cocoru şi NU pe al adevăratului moştenitor au început să curgă proprietăţile.

BOGDAN ILIE
în total au fost restituite în natura aproximativ 15 hectare. a fost o declinare catre ADS pentru 705.650 mp, nu ştim ce s-a întâmplat cu această declinare de competenţă


Mii de adevăraţi proprietari care aşteaptă de ani buni să primească un petic de pamânt sau o casă ar fi fost foarte mulţumiţi de deciziile Primăriei. Nu şi Maria Cocoru.

BOGDAN ILIE
avem o serie de procese pe acest dosar pentru că pe fiecare lot încearca să-şi obţină sentinţă. Probabil acesta este raţionamentul, daca ţine... ţine, dacă nu..., dacă vine cu sentinţa trebuie să o pun în aplicare, că nu am ce să fac. daca nu ţine..., nu ţine

Cum a putut ea, cumpăratoarea drepturilor litigioase, să obţină o mică moşie în Sectorul 3 ramâne un mister. Chiar şi pentru actualul Primar General, care suspectează că în spatele ei şi al altor persoane ca ea ar fi de fapt persoane sus-puse.
SORIN OPRESCU - PRIMAR GENERAL
- vorbim de nişte persoane de 74 de ani, Maria Cocoru...
- astea sunt acoperiri, acoperiri. le fel cum îşi acoperă SRI ofiţerii, îşi acoperă ofiţerii de poliţie în lupta cu drogurile, aşa se crează ad-hoc acoperiri cu o batrână de 74 de ani, proprietară de trei avioane şi zboară în fiecare sâmbată cu elicopterul şi planorul ş.a.m.d. am vazut şi din astea, aşa că nu mai mă miră nimica

Bănuielile Primarului General sunt justificate. Am vizitat fosta şcoală de şoferi Ilioara. „Fosta" pentru că terenul de 5 hectare al şcolii a fost retrocedat de Adriean Videanu cuplului Romalo-Maria Cocoru. Şi... surpriză! Ori Romalo a întinerit brusc cu 60 de ani, ori în spatele lui alţii trag sforile.

Discuţie Paznic Ilioara - Reporter Observator:
- Proprietarul ăsta, cine e?
- Numai directorul îl ştie.
- E bătrân?
- E un puşti..., un puşti... hai să zic, până în 30 de ani.
- Şi ăla a venit să-şi ia terenul...
- Da, a venit să-şi ia terenul..., are acte pe el, toate astea, mă rog...
- Deci, şcoala de şoferi nu mai are poligon? Nu mai are nimic?
- Hai, dom'le, n-are, dom'le, nimic... Mai e şcoală de şoferi?
- Ştiţi unde are şcoala acum? Uitaţi, scara asta de aici o are, atât! Şi e cu chirie aici, atenţie, cu chirie!

Dar cât valorează un astfel de teren? Ca să ne facem o idee, am contactat intermediarii care l-au scos la vânzare.

ŞERBAN F. (INTERMEDIAR)
- Şcoala de şoferi, o ştiţi?
- A! şcoala de şoferi?
- Da, poligonul Auto Ilioara, fostul poligon, îl ştiţi?
- Da, da, păi, nu mai este şcoală?
- Ăla e terenul.
- Nu mai e şcoală de şoferi?
- Nu, nu mai e de mult! preţul cerut de ei este de 1000 de euro metrul, cu PUZ cu tot
- Ateren a fost revendicat şi obţinut?
- Absolut! Cu dispoziţia primarului...deci nu...este întabulat, tot, totul e în regulă şi nu au nici un fel de litigiu. Terenul este întabulat, este curat din toate punctele de vedere

Curat ca lacrima, ca şi celelalte terenuri. Facând un calcul simplu, administraţia Videanu i-a făcut plocon Mariei Cocoru 150 de milioane de euro. Ei şi grupului din care face parte: Sorin Tuţă de profesie mandatar, şi avocata Anca Măntescu Marinela. Personaje la fel de discrete ca şi Maria Cocoru, implicate în mai multe cazuri asemănătoare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Maria Cocoru este beneficiara actualei "retrocedari" a 1/4 din Parcul IOR (Cuza), de fapt cine o fi adevaratul beneficiar? Cum putem stopa aceste ilegalitati?

Anonim spunea...

Din pacate si eu ma confrunt cu ''Rechinii Retrocedarilor'' din sector 3.As dori sa ma ajute dl.Geo Colgiu