28 iulie 2008

Rechinii retrocedarilor

un alt material, difuzat de antena3 in 11 iulie 2008. Initial am facut 6 materiale pentru Observator, apoi un film pentru Reporter Special, emisiunea de pe Antena3. Un film de 35 de minute despre mafia drepturilor litigioase. Lectura placuta!






Statul român, luat în stăpânire de comunişti, a naţionalizat sute de mii de proprietăţi. Sute de mii de oameni au fost dislocaţi din case. Alte sute de mii au fost mutaţi în locul primilor. După 50 de ani, comuniştii au dispărut, dar statul român a rămas. Şi, aşa cum nu şi-a asumat nici o răspundere pe vremea comuniştilor, nu s-a simţit vinovat nici după. Proprietarii şi chiriaşii s-au încăierat, fiecare cu dreptatea lui, în timp ce funcţionarii statului, pe margine, au aşteptat o nouă pradă. Ritmul lent de aplicare a legilor de retrocedare, în combinaţie cu foamea de terenuri, mai ales în Capitală, a format un cocktail de milioane. Milioane de euro, care s-au scurs discret în conturile unor personaje cu relaţiile potrivite. Reporter Special a investigat timp de 3 luni doar câteva cazuri de retrocedări scandaloase din Bucureşti. În premieră pentru media din România, vă arătăm în ediţia de azi cum a dat Primăria Capitalei zeci de hectare de teren unor necunoscuţi. Necunoscuţi pentru marele public, desigur.




Teoretic, un proprietar care vrea să-şi recupereze casa sau terenul confiscat de stat în perioada comunistă are două posibilităţi. Apelează la justiţie, dar trebuie să se înarmeze cu bani şi mulţi nervi, sau alege calea administrativă, unde regulamentele sunt în favoarea sa iar funcţionarii ar trebui să rezolve problemele.
Dar mulţi naţionalizaţi au descoperit pe propria piele că de la teorie la practică sunt ani de zile de aşteptat. O ştie Asociaţia Proprietarilor Deposedaţi Abuziv de Stat...


MARIA THEODORU - PREŞEDINTE APDAS
după ştiinţa mea s-au retrocedat proprietăţi cam în proporţie de 15-20% din solicitările făcute. sunt peste 40 de mii de cereri de revendicare în bucureşti, din păcate, în ultima vreme ritmul este foarte încetinit





..şi o ştie şi un fost prefect al Capitalei, Cătălin Deaconescu

DECONESCU - FOST PREFECT
- făcând un calcul simplu, înseamnă că în vreo 30 de ani se va rezolva, dacă mergem în ritmul acesta...
dacă facem calcule de genul acesta, sigur statistica nu minte şi aritmetica nu minte...



Mai există o a treia posibilitate pentru recuperarea proprietăţilor naţionalizate. Una care nu apare în nici o lege şi în nici un regulament, decât în legile nescrise ale corupţiei şi traficului de influenţă. Trebuie doar să găseşti acea persoană discretă care, spre deosebire de restul muritorilor, are mereu deschisă o uşă la Primărie: cea mai importantă. Este vorba despre cumpărătorii de drepturi litigioase, serviţi prompt, de fiecare dată, de funcţionarii municipalităţii.


CATALIN DEACONESCU
aceşti cumpărători de drepturi litigioase au aşa, ca să spun, canalele unse prin diferite birouri şi se întâmplă ca cinci direcţii dintr-o instituţie să dea în aceeaşi zi un răspuns la o solicitare din partea lor, lucru care mă îndoiesc că se întâmplă în cazul unui cetăţean obişnuit. trebuie să recunosc că există o legătură între tranzacţionarea drepturilor litigioase şi momentul soluţionării cauzei respective

MARIA THEODORU
un cumpărător de drept litigios nu este un om obişnuit, de pe stradă. Este cineva care are relaţii, este cineva care ştie de ce-l cumpără şi cum va rezolva problema după aceea. nu ştiu cum proprietarul nu a reuşit să-şi recapete proprietatea, dar cel care cumpără dreptul litigios reuşeşte imediat să ia, chiar mai mult decât trebuie



Aşadar, geambaşii de drepturi litigioase deţin informaţii de primă mână şi vânează proprietarii care bat la uşile instituţiilor ani la rând. În general aceştia sunt oameni în vârstă şi mulţi dintre ei cedează ofertelor, mai ales că în calea lor sunt ridicate tot felul de piedici adiministrative.



CATALIN DEACONESCU
actele solicitate pentru dobândirea calităţii de moştenitor sunt foarte complexe şi greu de adunat de un simplu petent. tot felul de acte din arhivele Naţionale, tot felul de situaţii, de anexe, acte de vânzare-cumpărare din perioada interbelică. aceste acte sunt foarte greu de obţinut de un om obişnuit de la deţinătorii de arhivă



MARIA THEODORU
exasperat, proprietarul care se judecă de 10-15 ani şi vede că nu poate să rezolve nimic, sigur că recurge la această soluţie



Florica Pungulescu, de exemplu, a primit o astfel de propunere – doar că a refuzat-o, pentru că niciodată ajutorul intermediarilor de acest gen nu vine pe gratis:



FLORICA PUNGULESCU - PROPRIETAR
am fost contactată, într-un sediu luxos, nişte persoane foarte instruite. au dat telefoane să vadă dacă actul meu e bun, riscul era mare...şi oferta a fost să cedez unul din cele două apartamente, şi chiar mi-au spus: să cedez apartamentul de la etaj că, asta a fost expresia celor de acolo, ăsta ne-ar interesa pe noi. păi nu am acceptat, că mi s-a părut jecmăneală





Florica Pungulescu s-a indignat, dar de fapt propunerea care i s-a făcut fusese chiar generoasă – nu pierdea decât jumătate din ce i se cuvenea. Alţii au cedat la propuneri mult mai dezavantajoase.



MARIA THEODORU



cunosc o proprietate care a fost vândută, o proprietate foarte mare, care a fost vândută în jur de două milioane şi cel care a cumpărat-o a luat pe ea 14 milioane după ce a dobândit-o



Maeştrii combinaţiilor imobiliare sunt infailibili, şi aici se deosebesc de cetăţenii obişnuiţi. Ei obţin întotdeauna, şi fără efort, acele semnături pe care muritorii nu le văd ani la rând. Totul este atât de lejer, încât totul este suspect. Mai ţineţi minte scandalul Bordei, acel parc de 3 hectare din cartierul Primăverii, oferit de către primarul Traian Băsescu unui necunoscut pe nume Costel Costanda?



MARIA THEODORU
întrebaţi-l pe domnul Constanda. cât a plătit şi cum a avut curajul să cumpere un drept litigios. ştia că va primi un parc?+21:27 proprietarul nu ar fi reuşit în nici un caz ce a reuşit domnul Constanda şi alţii ca dânsul, că sunt nenumăraţi



Un alt caz, o copie perfectă a modului de operare în dosarul Bordei – Marioara Micşunescu, care a obţinut din partea Primăriei Capitalei în urmă cu mai puţin de două luni două hectare de teren într-un alt parc – Parcul Tineretului.
Dar Costică Constanda sau Marioara Micşunescu sunt doar doi dintre rechinii ce fac legea în apele tulburi ale drepturilor litigioase. Cei mai puternici actori din acest domeniu extrem de profitabil sunt extrem de discreţi, cunoscuţi doar în cercuri restrânse. Ei sunt oamenii care umblă cu dosarele şi pe numele cărora se face totul. În spatele lor, sunt foarte probabil rechini şi mai mari – adevăraţii rechini.
Luaţi cazul unei anonime Maria Cocoru. N-o veţi cunoaşte probabil niciodată. Este o văduvă de 74 de ani cu o pasiune – să obţină terenuri în Bucureşti. S-ar zice că se pricepe de minune, pentru că, în numai 3 ani, între 2004 şi 2007, a obţinut de la doi primari generali – Traian Băsescu şi Adriean Videanu, nu mai puţin de 210 mii de metri pătraţi, adică 21 de hectare de teren în interiorul graniţelor Bucureştiului.
Maria Cocoru a intrat mai întâi în legătură cu un proprietar, Eduard Romalo, care a adus acte de proprietate pentru Moşia Dudeşti Cioplea, cumpărată în 1903 la licitaţie de un anume Ivan Grueff.


CATALIN DEACONESCU
- întinderea dreptului de proprietate pe care-l revendică este dovedit doar cu acest act, din 1903?
- da
- este foarte surprinzător pentru că între 1903 şi perioada postbelică este o diferenţă foarte mare de ani şi se putea întâmpla orice cu autorii domnului respectiv. Puteau vinde, se putea concesiona, puteau fi expropriaţi, puteau pierde în diferite moduri averea sau se putea ca acest patrimoniu să fie redus



Investigaţia noastră a confirmat: Grueff, bunicul lui Romalo, a pierdut cea mai mare parte a proprietăţii în 1921, la Reforma Agrară. Pământul, luat cu despăgubirile cuvenite, a fost împărţit de Regele Ferdinand veteranilor de război. Unele dintre terenurile care au rămas le-a le-a vândut în interbelic, printre cumpărători fiind, de exemplu, şi faimosul industriaş Malaxa.
Nu se ştie cu exactitate câte suprafeţe mai erau în posesia lui Grueff în 1945 şi unde se aflau ele.
Aşadar, din 1903 şi până-n al doilea război, marea moşie a dispărut, a fost înghiţită de oraş şi dată pe bucăţi pe ici, colo. Credeţi că asta are vreo importanţă? Romalo s-a înfiinţat la primărie în 2001 cu actele iniţiale şi a cerut în compensaţie nici mai mult nici mai puţin decât toate terenurile libere din sectorul 3 al Capitalei.


După trei ani în care nu a primit nici un răspuns, i-a trimis primarului de atunci, Traian Băsescu, o scrisoare deloc prietenoasă.

"Vă somez ca în termen de 7 (şapte) zile de la data primirii prezentei să-mi comunicaţi, în scris, toate demersurile făcute de Primăria Municipiului Bucureşti privind soluţionarea dosarului meu de revendicare, 40212/2002. În cazul în care nu veţi respecta prezenta notificare, mă voi adresa PNA cât şi mass-mediei româneşti, totodată solicitându-vă daune interese în solidar de 300.000.000 de Euro, atât Dumneavoastră, în calitate de Primar General, cât şi funcţionarilor publici vinovaţi de nerespectarea Legii 10/2001 şi a HG 498/2003"
Sursa: Notificare Eduard Romalo, 29 martie 2004


Băsescu nu s-a arătat prea impresionat de această notificare. Răspunsul lui? L-a trimis la plimbare pe moştenitorul lui Ivan Grueff.

"La data de 31.03.2004 Primăria Municipiului Bucureşti, prin Primar General, a depus la dosar o întâmpinare conform art. 115 Cod Procedură Civilă, solicitând respingerea acţiunii ca nefondată, cu motivarea că nu s-a făcut dovada depunerii documentelor de către reclamant în termenul de 60 de zile de la data înregistrării notificării."
Sursa: Sentinţa Civilă 348 din 2 aprilie 2004, Tribunalul Municipiului Bucureşti


Mai pe româneşte, dosar incomplet. Refuzat de Primărie, Romalo găseşte o altă soluţie. Soluţia a treia, a geambaşilor de drepturi litigioase. El cedează în august 2004 drepturile sale... cui credeţi? Unei pensionare văduve de 74 de ani, Maria Cocoru.


"Eu, Romalo Eduard Ioan Dan, în calitate de unic moştenitor al imobilelor şi terenurilor situate în Bucureşti (fosta Moşie Dudeşti-Cioplea) cedez definitiv şi irevocabil numitei Cocoru Maria toate drepturile ce le deţin pentru imobilele şi terenurile ce pot fi revendicate în natură şi se află în patrimoniul Primăriei Municipiului Bucureşti (...) mai puţin imobilele situate în Bucureşti, Str. Liviu Rebreanu nr. 4, Sector 3, Str. Ilioara nr. 15, Sector 3 şi Str. Ilioara numerele 16, 16A, Sector 3, ce fac obiectul altor dosare depuse la Primăria Municipiului Bucureşti."
Sursa: Act notarial 20 august 2004, BNP Rodica Coliban


În traducere liberă, Romalo se alege cu o mică parte din terenuri, restul revenind, fără plată, Mariei Cocoru. O alegere bună, pentru că la scurt timp după ce a încheiat înţelegerea, încep să se vadă şi rezultatele. Romalo obţine Baza Sportivă Spartac, de peste 80.000 de metri pătraţi, retrocedată de primarul Traian Băsescu în prag de alegeri. Totul pe baza actului din 1903 şi a unei expertize extrajudiciare făcută în pripă, cum a constat o prestigioasă casă de avocatură. Fostul prefect Cătălin Deaconescu este intrigat:
CATALIN DEACONESCU
sunt surprins de uşurinţa cu care s-a acordat pentru că multe dosare, cel puţin pe legea 18, le-am respins pe acest aspect, că nu au făcut dovada continuităţii. În acest moment, practica comisiei, atât pe baza legii 10 cât şi 18, este de a solicita o dovadă, de a solicita petentului, de a face dovada până cât mai aproape de anul 1945 sau anul trecerii bunului la stat 7:02
Dar, culmea, după atâta efort, Romalo renunţă imediat la un teren de 8 hectare în Bucureşti şi-l vinde pentru o sumă derizorie, cu 5,6 euro pe metru, unui alt personaj misterios, Sorin Tuţă.



"Romalo Eduard Ion Dan vinde numitului Tuţă Sorin terenul în suprafaţă totală de 82.229 mp din acte şi 82.229 mp. din măsurătorile cadastrale, teren situate în intravilanul Municipiului Bucureşti, B-dul Liviu Rebreanu nr. 4 (...). Terenul a fost dobândit de mine, vânzătorul, ca fiind bun propriu, prin restituire în natură, în baza Dispoziţiei 3544/2004 eliberată de Primăria Municipiului Bucureşti (...)Preţul vânzării este de 465.000 euro (patrusuteşaizecişicinci mii euro), echivalentul a 17.670.000.000 lei (şaptesperecezemiliardeşasesuteşaptezeci milioane lei), sumă pe care eu, vânzătorul, declar că am primit-o în întregime de la cumpărător azi, data autentificării actului."
Sursa: Act notarial 12 ianuarie 2005, BNP Rodica Coliban


Sorin Tuţă vinde apoi Baza Spotrivă Spartac unei firme irlandeze, care a plătit pentru cele opt hectare preţul corect: peste 50 de milioane de euro, cu peste 600 de euro metrul pătrat.


Romalo continuă să apară în actele Primăriei Generale şi ca beneficiar al altor retrocedări gigantice. Succesorii lui Traian Băsescu la Primărie, Răzvan Murgeanu şi Adrian Videanu, i-au mai dat lui Romalo alte şase hectare în Sectorul 3, pe strada Ilioara. Asta deşi la solicitarea de retrocedare este invocat un decret de naţionalizare din 1950 prin care Grueff este deposedat de fapt de cinci apartamente, şi nicidecum de terenuri de zeci de mii de metri pătraţi. Prefectura fluieră a pagubă.


CATALIN DEACONESCU

Înseamnă că a fost fundamentată greşit în comisia de aplicare a legii 10. dacă s-a făcut la nivelul anului 2005, înţeleg, nu prea mai sunt multe lucruri de făcut. a ieşit din termenul în care actul poate fi contestat


Aţi uitat de Maria Cocoru? Ei bine, Adriean Videanu n-a uitat. În primăvara anului trecut, Videanu i-a dat mai bine de 130 de mii de metri pătraţi prin trei dispoziţii eliberate în aceiaşi zi: 18 mai 2007.


Terenurile se află pe strada Liviu Rebreanu şi Vişeul de Sus, tot în sectorul 3, şi valoareză zeci de milioane de euro. Mai mult, printr-un alt act notarial, Romalo i-a vândut Mariei Cocoru drepturile litigioase pentru un alt teren de 3 hectare în buricul Bucureştiului, pentru suma de... trei mii de euro.


Maria Cocoru nu s-a mulţumit doar cu atât. A cerut apoi alte zeci de hectare din fosta moşie Dudeşti-Cioplea. Printr-o tactică demult cunoscută în Primăria Capitalei, juriştii au uitat în mod convenabil să mai ajungă la procese sau au uitat ca prin minune să timbreze solicitările, aşa că avocata Mariei Cocoru a obţinut numeroase sentinţe judecătoreşti favorabile.


Solicitat de echipa Reporter Special, fostul primar general Adriean Videanu a refuzat să comenteze acest subiect.


S-ar zice că personajele descrise în acest reportaj, împroprietărite miraculos de Primăria Generală cu zeci de hectare în Capitala României, ar trebui să fie în topul celor mai bogaţi oameni din România. Dar, surpriză, nu-i veţi nici înscrişi în aceste clasamente, nici trăind în vile luxoase. De fapt, nu-i veţi găsi deloc.
Eduard Romalo, de exemplu, care a manevrat peste 80 de hectare în Bucureşti, locuieşte, modest, într-un apartament de bloc din oraş.


DISCUŢIE REPORTER-VECINĂ A LUI EDUARD ROMALO

- E în ţară, e plecat?
- E aici. 8:11
- Păi, trebuie să fie, că eu de dimineaţă l-am văzut. 8:33
- Vreau să vorbesc cu domnul Romalo...Nu puteţi să deschideţi puţin uşa?


Cealaltă eroină, Maria Cocoru, în ciuda averii care, teoretic, ar trebui să-i aparţină, stă şi ea la bloc, undeva în sectorul 3, dar probabil e mai timidă decât v-aţi putea închipui ştiind acum cât de bine se descurcă prin birocraţia de stat.



Cât despre Sorin Tuţă, omul care ar fi vândut în beneficiu propriu un teren cu 50 de milioane deeuro? Şi el, tot în sectorul 3, tot la bloc, tot imposibil de găsit.
Aţi obosit? Mai avem.


Vă prezentăm alte cazuri bizare, în care cumpărătorii de drepturi litigioase au fost împroprietăriţi de autorităţi, ca prin minune, cu zeci de hectare de teren în Capitala României. Aţi văzut deja că aceste delicatese nu sunt pentru cetăţenii obişnuiţi, ci doar pentru un grup de persoane care ştiu pe cine trebuie, unde trebuie. Iată:


Într-un alt colţ al Capitalei, o altă reţea a scuturat primăria de câteva zeci de hectare printr-o serie de inginerii juridice şi financiare unse de cine trebuie, unde trebuie. Vreţi să ştiţi cum poţi fi despăgubit de două ori pentru acelaşi teren? Iată:


Povestea începe cu o altă cerere de revendicare, semnată de patru membri ai unei anume familii Goebbel. Cei 4 au revendicat 9 hectare în zona Parcului Plumbuita. Terenul aparţinuse bunicului lor, Franz Schmits, şi fusese confiscat de regimul comunist. Nimic neobişnuit până aici. Între timp, 5 hectare au ajuns fund de lac, aşa că Prefectura a retrocedat, în baza legii 18, ce rămăsese la suprafaţă, adică 4 hectare.

CATALIN DEACONESCU
- a fost o retrocedare în baza legii 18...
- au cerut în jur de 9 hectare
- au cerut 9 hectare şi au primit în jur de 4 hectare, ceea ce s-a descoperit atunci ca vechi amplasament şi liber


Dar, în baza aceloraşi acte de moştenitori, cei 4 au solicitat şi Primăriei Generale o despăgubire. Erau toate condiţiile ca aceasta să fie respinsă, pentru că li se mai retrocedase un teren dar... au intervenit doi anonimi cumpărători de drepturi litigioase: Verginica Tanţi Dumitrescu şi Adrian Ciorobea. Dumitrescu şi Ciorobea au plătit 3 milioane de euro în decembrie 2004 pentru toate drepturile privind terenul din Plumbuita. Ştiţi ce urmează – o despăgubire rapidă, nu-i aşa? Una atât de rapidă încât a fost semnată de primarul interimar Răzvan Murgeanu în aprilie 2005, cu doar câteva zile înainte de a părăsi această funcţie. Ce fel de despăgubire? Ţineţi-vă bine: Murgeanu restituie nu 9 hectare în Plumbuita, cât ceruseră moştenitorii, ci peste 23 de hectare într-o zonă mult mai bună, în apropiere de selectul cartier Floreasca. Culmea, funcţionarii primăriei generale insistă şi acum că a fost un schimb echitabil.


ANDREI CRECI - DIRECTOR ADJUNCT DIRECTIA JURIDICA PMB
ştiu că s-a dat pentru o suprafaţă de 92.000 de metri pătraţi acoperit de apele lacului Plumbuita 230 şi ceva de mii de metri pătraţi pe Fabrica de Glucoză 6-8. nu ştiu care ar putea fi un teren mai bun, dar cred că Fabrica de Glucoză nu este aşa de bun



CATALIN DEACONESCU
practica curentă a comisiei, în Primăria Municipiului Bucureşti, este de a nu retroceda nici un teren în compensare. este surprinzător că în acest caz s-a acceptat aşa ceva. mai ştiu un caz, la fel de celebru, acela Lincaru-Constanda, de retrocedare pe un alt amplasament


Afacerea pute atât de rău, încât cel care a avizat-o, viceprimarul Răzvan Murgeanu, spune acum că asupra lui s-au făcut presiuni pentru a semna.


RĂZVAN MURGEANU
eram şi eu aici cu oamenii mei şi mi-a spus: dom'le, uite care este situaţia+2:32 dacă nu semnezi în termen...atrage după sine răspunderea penală pentru abuz în funcţie şi îţi cer daune combinatorii, aşa mi-a zis, şi-ţi iau şi casa, ca să ne lămurim. am zis ok. legal nu aveam nici un fel de motiv să refuz semnătura. nu puteam să o refuz că nu aveam cum. ăla mi-a evaluat la 23 de hectare în loc de 9. dom'le se poate? vă rog să veniţi cu hârtii. şi pe legalitate nu am avut ce să obiectez


Fostul prefect al Capitalei crede că e o eroare:


CATALIN DEACONESCU
este o greşeală de aplicare a legilor de restituire a proprietăţii, pentru că pe acelaşi act nu poţi da decât maximum de suprafaţă trecută în el. din acest act de proprietate aveau dreptul la 9 hectare şi se pare că au primit 4 plus 23


Juriştii primăriei neagă că s-ar fi dat retrocedat două terenuri pentru aceleaşi acte. Murgeanu dă din umeri şi spune că el, primar fiind, doar a semnat ca primarul.


RĂZVAN MURGEANU
- dar ştiţi că ei redobândiseră...
- habar n-am avut. cum să vă spun, nu este treaba mea. nu sunt decât semnatar, atât. dar comisia, când a venit cu actele şi mi-a pus în faţă dispoziţia de restituire, singura mea obiecţie a fost de ce aât de mult şi să-mi aducă acte, ce spune legea. eu nu am ce să-mi reproşez, personal


ANDREI CRECI
a fost o corespondenţă bogată între instituţiile statului pe baza acestei restituiri în compensare şi s-a dovedit până la urmă cu noi am avut dreptate. nu, nu...sunt alte suprafeţe de teren, vă spun sigur...căutăm şi sunt alte suprafeţe



Ce vrea să spună funcţionarul primăriei este că familia Goebbel a revendicat alt teren, nu pe cel din plumbuita. Numai că suprafaţa respectivă aparţinuse, de fapt, unui asociat al lui Franz Schmits, un anume Ion Dumitrescu, care-l obţinuse în schimbul unor acţiuni, deci nu avea cum să fie revendicat de nepoţii fabricantului de cărămidă.


Coincidenţă sau nu, cele peste 23 de hectare obţinut de Verginica Tanţi Dumitrescu şi de partenerul ei de afaceri Adrian Ciorobea sunt acum fericit lipite de un alt teren, obţinut printr-o altă inginerie imobiliară.
Este vorba de o parte din Aşezământul Ghika, retrocedat într-un mod suspect în urmă cu opt ani. Întemeiat de primul domnitor pământean, Grigore al IV-lea Ghika, a fost lăsat de acesta bucureştenilor, sub forma unei fundaţii. Un superb palat, fosta reşedinţă de vară a domnitorului, un teren de 22 de hectare şi o biserică cu o arhitectură unică în Bucureşti.


TIBERIU NICU - AVOCAT GRIGORE GHIKA
nu este vorba doar de un testament. Este o hotărâre a divanului, care ia act de voinţa domnitorului Grigore al IV-lea Ghika din 1833. Regele Carol I constată că voinţa domnitorului nu prea este respectată şi dă un decret regal în 1896 în care spunea că Aşezământul Ghika devine un bun inalienabil

Din generaţie în generaţie, în familia Ghika s-a transmis prin testament titlul de epitrop. Misiunea lor era să administreze domeniul şi să vegheze ca dorinţa întemeietorului, aceea de a-l transforma într-un loc de recreere pentru bucureşteni, să fie respectată. Epitropii puteau fi numai de sex masculin, aşa cum cere tradiţia bisericii ortodoxe.

TIBERIU NICU
spune întemeietorul acestui aşezământ că pune pe toţi urmaşii lui de sex masculin sub oblăduirea Mitropoliţilor care trebuie să urmărească dacă ctitorul şi urmaşii lui îi respectă voinţa. Din această cauză o serie de urmaşi nu au putut să lase copiilor lor de sex feminin nimic din averea imobiliară pentru că nu aveau voie

Voinţa lui Grigore al IV-lea Ghika a fost respectată cu sfinţenie până la venirea comuniştilor, care, prea puţin impresionaţi de tradiţie, confiscă toate proprietăţile. În anii '90 domeniul a fost revendicat de Simone Raletti, ea pretinzându-se descendentă a celebrei familii domnitoare. Legătura ei cu familia Ghika? Este ruda îndepărtată a soţiei unuia dintre epitropi, Eufrosina Ghika, moartă în 1940. Avea ea vreun drept în baza celor lăsate cu limbă de moarte de Grigore Ghika?

TIBERIU NICU
când moare principele, soţiei sale nu-i lasă nimic, îi lasă numai folosinţa Palatului şi îi roagă pe copii lui să aibă grija de dânsa. Nu avea nimic în proprietate. numai folosinţă, pe durata vieţii, a Palatului, şi atunci nu avea cum să transmită în proprietate. După ce moare principesa, sunt 2 copii ai principelul care trăiesc şi mor în 1953

Nici ea impresionată de tradiţii, Prefectura n-a ţinut cont de acest mic amănunt. În 2000 şi 2002 îi retrocedează lui Simone Raletti bunurile Aşezământului: Palatul şi cele 22 de hectare. Principele Grigore Ghika, adevăratul descendent şi ultim epitrop a domeniului, a fost lăsat pe tuşă de autorităţi.
De la retrocedare, Palatul nu mai e accesibil bucureştenilor, Teoretic, el se află în renovare..

DISCUŢIE REPORTER-PAZNICUL PALATULUI GHIKA
Este închis?
- Da, da, este în şantier. 28:51
- Văd că uşa este închisă...
- Păi, nu aveţi voie!
- Nu?
- Nu!
- Deci, accesul publicului este interzis?
- Da, da. După ce s-o termina şantierul, poate...

Naivii ar putea crede că noua proprietăreasă investeşte pentru a respecta dorinţele înaintaşilor. Dar, cu părere de rău vă dezamăgim: după ce Prefectura i-a dat terenurile, Simone Raletti le-a înstrăinat pe bani de nimic.

TIBERIU NICU
există o declaraţie manuscrisă a doamnei Raletti în care spune aşa: în 1998-1999 13:03+13.14 am intrat în relaţii de afaceri cu o persoană interesată de restituiri, domnul Gostin Marin. 22 de hectare, în mijlocul Bucureştiului, în proprietate. Acum nu mai discutăm de nimic, pentru că titlurile de proprietate sunt clare (...)
- Le-a vândut lui Gostin.
- Si mai cui?
- Şi altor persoane cunoscute în mediul afacerilor imobilare...
- Cum se numesc?
- Ciorobea etc. etc.

Marin Gostin s-a ales cu 11 hectare din teren pentru mai puţin de 400 de mii de dolari. Sub 2 dolari pe metrul pătrat. Cuplul Adrian Ciorobea-Verginica Tanţi Dumitrescu au luat şi ei 5 hectare de la Simone Raletti cu două milioane de lei noi. Adică 11 euro metrul pătrat.

Afacerea aceasta a atras atenţia primarului general al vremii, Traian Băsescu. Acum cinci ani, el tuna şi fulgera într-o conferinţă de presă şi acuza grupul de mafioţi Gostin-Ciorobea care pusese mâna pe domeniul Ghika.

DECLARAŢIE TRAIAN BĂSESCU ÎN IULIE 2003
dacă vrea cineva să-l caute...avem poza lui de pe buletin. o să-l punem pe stâlp, pe-aici, cu Wanted.

Primarul Băsescu a trecut de la vorbe la fapte şi a atacat în justiţie retrocedarea. Însă, câteva luni mai târziu, din motive neştiute, a retras pe tăcute plângerea din instanţă.

TIBERIU NICU
- La acest proces s-a reununţat...
- De ce?
- Nu vreau să discut mai mult. Preşedintele, primarul de atunci..., Băsescu a devenit preşedinte, a avut alte priorităţi.

Aceste hectare s-au alăturat celor obţinute de la familia Goebbel. Cu o mică moşie luată pe mai nimic, cuplul de samsari Verginica Dumitrescu-Adrian Ciorobea şi-a permis şi un act de caritate. Au donat acum câteva luni Primăriei două hectare. Cu o singură condiţie: municipalitatea să construiască drumurile într-un ansambu rezidenţial ce va fi ridicat pe aceste terenuri. Evident, pe bani publici.

ŞEDINŢA CGMB, 13 DECEMBRIE 2007
...numărul 6-8, sector 2, proprietatea doamnei Verginica Tanţi Dumitrescu şi a domnului Adrian Ciorobea, constituind căi de acces generate de PUZ Fabrica de glucoză 6-8 (...) trecem la următorul punct pe ordinea de zi, privind acceptarea ofertei de donaţie a terenului situat în Fabrica de Glucoză 6-8, sector 2. cine este pentru?

RĂZVAN MURGEANU
- ştiaţi că 2 hectare s-au întors la Primărie?
- nu ştiam...
- în decembrie a fost o hotărâre de Consiliu...
- foarte bine că s-au întors...nu ştiu să vă spun 6:55

CĂTĂLIN DEACONESCU
este legal că se întâmplă lucrul acesta. sigur că nu este moral ca toţi cei 1,8 milioane de bucureşteni să plătească câte o sumă de bani, nu ştiu dacă un leu sau zece lei, pentru a realiza un proiect imobiliar privat

Simone Raletti locuieşte într-o casă modestă, în timp ce cuplul Dumitrescu Ciorobea într-un apartament de bloc la marginea sectorului 6. Am încercat să-i contactăm, dar sunt de negăsit la adresele oficiale.

Prin aceste reţele mai bine de 77 de hectare au fost sifonate din patrimoniul public în mâinile geambaşilor de drepturi litigioase. O bagatelă de aproape jumătate de miliard de euro. Sumă care ar trebui să-i împingă pe norocoşii intermediari dintre proprietari şi autorităţi în vârful ierarhiei oficiale a celor mai bogaţi români. Dar aceşti intermediari sunt discreţi şi nu se afişează – şi nici nu-i caută nimeni, de ani de zile.

Adriean Videanu a omis cu graţie să abordeze subiectul retrocedărilor la ultima sa conferinţă de presă în calitate de Primar General. În schimb s-a lăudat cu transparenţa instituţiei sub a cărui conducere s-a aflat mai bine de trei ani.

ADRIEAN VIDEANU, 19 IUNIE 2008
vreau să vă spun, şi am responsabilitatea a ceea ce spun, Primăria Municipiului Bucureşti este cea mai transparentă administraţie din România. Atât administraţie centrală, cât şi locală

Transparenţă sublimă care lipseşte cu desăvârşire când vine vorba de retrocedări. În realitate, documentele Primăriei referitoare la acest subiect sunt mai bine ferecate decât cele din Arhiva Vaticanului.

Pentru a putea consulta toate dispoziţiile de retrocedare emise în favoarea acestor adevărate grupuri de interese ce roiesc în jurul Primăriei Capitalei, am adresat în februarie şi martie mai multe solicitări în baza legii accesului la informaţii publice. Am primit răspuns, dar nu cel legal.

FUNCŢIONAR BIROU PRESĂ
serviciul juridic...care nu ne-a răspuns până acum... cunosc şi eu legile la fel de bine. serviciul juridic nu ne răspunde la această solicitare şi nu numai la ea, la mai multe

Mai mult, o parte din documente, publice de altfel, se aflau postate pe internet. Coincidenţă sau nu, după ce reporterul a început să pună întrebări incomode, documentele au dispărut de pe paginile publice, fiind schimbate cu un anunţ sec care te trimite să te documentezi pe la ghişee.
Nici procurorii de la DNA nu s-au sinchisit prea tare, aşa că au dat rezoluţii de neînceperea urmăririi penale la toate plângerile făcute pe numele persoanelor implicate în privatizarea pe uşa din dos a patrimoniului primăriei.

TIBERIU NICU
se pare că instituţia care ar trebui să le citească, nu vrea să le citească

În tot acest timp, funcţionarii municipalităţii emit pentru cetăţenii obişnuiţi care cer să li se retrocedeze proprietăţile dispoziţii pe bandă rulantă. Că doar numărul dosarelor rezolvate nu poate bate pasul pe loc. Un lucru lăudabil la prima vedere, dar numai un artificiu şmecheresc după ce stai să le studiezi. Mai toate aceste decizii sunt de respingere. Adevăraţii proprietari, nu samsarii de drepturi litigioase, sunt trimişi la fantomaticul Fond Proprietatea pentru despăgubiri sub orice formă, numai în natură nu. Motivul oficial? Pentru ei nu există suficiente terenuri în Capitală. Dar neoficial...

CĂTĂLIN DEACONESCU
terenuri nu sunt pentru finalizarea procesului de retrocedare, dar sunt pentru concesionarea pentru construirea de diverse buildinguri. de câţiva ani, din vara anului 2005, de fiecare dată, fiecare dosar este însoţit de un referat semnat de primarul general, deşi dacă ne uităm pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General, tot din 2005 încoace, o să vedem sute de concesiuni pe care acelaşi primar general le propune consiliului şi consiliul le aprobă într-o veselie

MARIA THEODORU
dânşii încearcă să rezolve cât de repede dând oamenilor despăgubiri, lucru care este absolut imoral şi, în general, oamenii nu vor accepta. după părerea mea vor fi nenumărate procese

Toate acestea se întâmplă într-o ţară în care bătrânii de prin sate uitate de lume sunt condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru tulburare de posesie. Pentru nişte petice amărâte de pământ, nu pentru zeci de hectare în buricul unei capitale europene. Toate acestea se întâmplă într-o ţară în care legea e una pentru toţi doar în paginile cărţilor de drept. În viaţă, legile nescrise ale corupţiei sunt mai tari ca orice discurs politic.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

Smecheri de Romania.

Alexandra Dumitrescu spunea...

va rog frumos sa ma contactati pe mail (alexandra.d@rdslink.ro) sau la telefonul de la firma pentru a stabili cum ne vedem sa va dau dosarul cu actele pe care ni le-ati cerut. multumesc!

Anonim spunea...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.

Anonim spunea...

eu rodica coliban fac acte false. de exemplu:actele pentru obtinerea imobil din str.popa tatu nr 67 din bucuresti intelegere simpla.imobil verificat nu are mostenitori.simplu ma inteleg cu rentz andrei fac certificat de mostenitor lui dumitrescu lidia si lui dumitrescu cornelia apoi act de donatie lui rent andrei si gata casa.dar cu cei aruncati in str ce facem? simplu nimic eject.va multumesc nr tel.0761010256

dan spunea...

acte false in buc str.popa tatu nr 67.din partea doamnei rodica coliban urmeaza sa fim evacuati nr 0761010256

Anonim spunea...

In curand vor citi actele de proprietate si vor vedea ca erau doar chiriasi,Macca Petre incasa chirii din CALEA VICTORIEI de la nr 30 pana la nr 18 Sunt Monitoare Oficiale Acte Sentinte judecatoresti Daca nu ai caltate nu le primesti,BASESCU SI VIDEANU S-AU FACUT DOAR DATORIA VOI IA-TI INSELAT ,VOI VETI PLATI.Mai bine ceretile scuze ,poate va iarta.Nemernicilor.Credeati ca nu exista Dumnezeu.Si-au facut datoria.Noi plageam si voi radeati.
Si de noi mostenitori si de ei ca va respectau Numele Celibidache?


Nepotii celebrului dirijor roman Sergiu Celibidache se razboiesc in instanta pentru o felie importanta din istoria Bucurestiului: o suita de apartamente de lux din Pasajul Villagros de pe Calea Victoriei. Prin doua dispozitii de retrocedare, semnate de primarii generali Traian Basescu si Adriean Videanu, Sergiu, Ioana Celibidache si un anume Anton Buiu au primit aproape jumatate din imobilul de pa Calea Victoriei, nr. 18-20. De fapt, acolo este un celebru pasaj construit inainte de al Doilea Razboi Mondial, acoperit cu sticla galbena si strajuit pe ambele laturi de cladiri imbogatite cu motive arhitectonice. Chiriasul actual, SC Arta si Precizie, se judeca din 2005 cu familia Celibidache, care intre timp a cumparat si partea primita de Buiu. Directorul societatii, Mihail Lazar, a descoperit, insa, ca rudele dirijorului nu au niciun drept asupra cladirii. Celibidache sustine ca a mostenit proprietatea de la Florian Procopie Dumitrescu, dar potrivit documentelor de la dosar, inainte de nationalizarea din 1950, Procopie nu mai era proprietar, pentru ca vanduse. Evidentele fiscale arata ca anterior anului 1928, Procopie cumparase partea sa din imobil de la S. Almosnino, dar, sub presiunea unei ipoteci, ii revinde proprietatea in 1940, printr-un act de retransmisiune. Prin urmare, sotii Celibidache nu mai aveau ce sa mosteneasca, dar au omis sa arate reprezentantilor primariei si actul de retransmisiune. Din acest motiv, se judeca acum cu societatea Arta si Precizie, invocand aspecte procedurale ce au facut ca dosarul sa se plimbe intre doua judecatorii, Tribunalul Bucuresti, Curtea de Apel si Instanta Suprema, fara sa se stabileasca inca cine are dreptate. Miza este uriasa: proprietatea valoreaza, la o evaluare sumara la pretul zonei, cel putin 10 milioane de euro.

Traian spunea...

EI nu a-u dormit ,Trebuia sa va contreze cu acte ,nu cu povesti.
Voi cu Lazar nu trebuia sa va puneti Oameni stiau istoria Pasajului Macca de mult dar lipsea dovada clara noi legea v-am dato,nu era a Primariei Ca voi sunt 40 000 dar credem ca in realitate sunt nici 10 000.Rusine sa va fie.

Play Energy spunea...

Pentru locatarii din Popa Tatu 67, am o rugaminte. Stiti cine detine lista chiriasilor din perioada 1990-1999. A fost si o firma acolo? Stiti cum se numea? Numele de Stanoi Ion va spune ceva? Caut pe cineva care l-a cunoscut pe tatal meu si e legat de Popa Tatu 67, dar nu stiu cum.
Macar cum as putea lua legatura cu cel care are cartea de imobil, daca mi-ati spune, sau cum sa dau de d-l Rentz, poate are actele vechi ale imobilului. Adresa de e-mail dedemrtn8@gmail.com

Anonim spunea...

Prin Legea nr. 260/1945, act normativ privind legislaţia aplicabilă în Transilvania de Nord,extinsa in teritoriu precum şi drepturile dobândite în acest teritoriu extins, în timpul ocupațiunii ungare, s-a stipulat la art.19 că sunt nule de drept transmisiunile de drepturi efectuate în folosul Statului maghiar sau a persoanelor juridice maghiare, precum şi retransmisiunile acestor drepturi la subdobânditori.
Totodată s-a reglementat că drepturile de proprietate şi alte drepturi dobândite tabulare, înscrise în favoarea persoanelor de mai sus se vor radia din oficiu, restabilindu-se starea tabulară anterioară, în favoarea foștilor proprietari.
Astfel, cum titlul Instituit Societati Arly sa ,BUIU Puiu (Roller).S.Almosino ,transmisiuni ,retransmisiuni ,legate au fost lovite de nulitate absolută, vânzarea perfectată în temeiul acestui act nefiind valabilă, succesorii dobânditorului imobilului în temeiul unui astfel de act, nu pot solicita măsuri reparatorii în baza Legii nr. 10/2001, chiar dacă imobilul a fost expropriat de la autorul lor.
Titlu acordat .Fara Cauza Legitima.
Tabularea Imobilului Calea Victoriei 16-18-20
Prin
Regula C.F.din 5 Dec. 1855
Constitutia din 1923 art.168,art.17
Legea 115/1938art.art.26,27,28
Legea 478/1938 art.3
Legea din 389/1943 art .31.
Legea 241/1947 al.2.si 6.
Cuprins pe materii : Drept civil. Drepturi reale. Drept de proprietate.
Index alfabetic : drept de proprietate
- persoane îndreptățite
- imobil comfiscat abuziv.
- proprietar tabular
Titlu acordat .Fara Cauza Legitima.

Anonim spunea...

În 1884, cînd s-a construit imobilul din strada Cosma nr. 7 care se cheamă acum Henri Coandă,nr 11 acolo era mahalaua Popa Cosma. A fost locuinţa familiei Macca Petre si Elena , de origine grecească – primul despre care ştim că se stabilise în Bucureşti este Mihalache Macca,blanar de lux, al cărui mormînt din 1852 se afla lîngă biserica Sf. Ioan cel Mare. Fiul său, Petre (1844-1905), ofiţer de intendenţă, luînd parte la Războiul de Independenţă, a fost rănit la Griviţa şi a ajuns la gradul de colonel. S-a căsătorit cu Elena Bălăceanu (vaduva Caliboru)(1842-1912), care i-a adus ca zestre moşia Miroşi din Teleorman, fiica lui Costache Bălăceanu (1791-1843) cu Marghioala Drugănescu (1812-1890).impreuna recuperand in instanta Mosia Cocarasti Capli din Prahova dota data primului ginere Caliboru,acestia locuind in Str.Carol l nr.4 (demolata pentru utilitate publica ,despagubita ,bani cu care s-a construit casa din str.Cosma nr 7) Colonelul nu a avut copii impreuna Elena. Pasajului care face legătura între Calea Victoriei şi strada Eugeniu Carada i s-a zis Macca – Vellacrosse fiindcă Mihalache Macca a fost unul dintre proprietarii pe al căror teren s-a construit în 1891 – Pasajul Casa Mihail Macca era la nr 30 visavi de politia capitalei in acelas loc .Maria Macca casatorita Ciupelniteanu locuiau la aceias adresa la scara G ,cum scrie in monitorul oficial din 1992 Villacrosse – cel de al doilea proprietar locuia in dosul Gradini Cismigiu.coltul - Stirbei Voda cu Spiru Haret

Anonim spunea...

Domnule Lazar noi veneam alaturi de dumneavoastra Dar legea 544/2004 spune ca mai intai sa fim alaturi de cei care au dat Dispozitile fiind o cale mult mai rapida de rezolvare a problemelor .
Legislatia este putin alunecoasam si va spun ca daca gresesti un minut e grav grupul din primarie joaca pana la ultima carte,trebuie altfel vor trebui sa dea darul atentiile inapoi,cititi de ce s-a ajuns pana aici:
Motivul acceptat azi este ,,Sistemul de publicitate imobiliara intemeiat pe registrele de transcriptiuni si inscriptiuni are un caracter personal, criteriul principal de evidenta fiind persoana si nu imobilul. Sistemul presupunea tinerea a doua registre, unul de transcriptiuni, în care se transcriau prin copiere in intregime actele de transmisiuni si constituiri de drepturi, si unul de inscriptiuni, care cuprindea mentiuni referitoare la privilegii si ipoteci. Dupa aceste registre este greu sa se determine cine este adevaratul proprietar al imobilului si existenta sarcinilor, intrucat cercetarea registrelor se face pe o perioada de pana la 30 de ani in urma in cazul transmisiunilor si pe o perioada de pana la 15 ani în cazul ipotecilor, in conditiile in care acestea sunt intr-un stadiu avansat de uzura.ACUM PROPRIETARUL TABULAR ESTE STIUT,a fost greu fiindca au fost acte mutate dintrun dosar intraltul acum le avem.

Anonim spunea...

Problema juridică din speță și de a cărei corectă rezolvare depinde soluția din dosar este aceea referitoare la calitatea procesuală pasivă a Primăriei în litigiile având ca obiect anularea dispozițiilo r emise si corectate dupa istoric în temeiul Legii nr. 10/2001.
Voi aveti actele daca nu va contactam noi.
1.Acte din Dosarul de Instanta Tribunalului Ilfov sec. Comercial din anul 1882 Sentinta nr. 1001 din 24 Iunie 1892,actul prin care Col.Petre Macca obliga Rudele si Chiriasii la plata Chiriilor pentru imobilele din Calea Victoriei nr. 30 proprietatile defunctului M. Macca , prin petitia nr.1443/1892 adresata Tribunalului. Comercial Ilfov. Acte intarite si de sentinta 744/1892.
Actul dupa Sentinta Nr. 336/1892Tribunalului Ilfov sectia I
1. Monitor Oficial 28-Iulie 1893 Domiciliu Stabil Maria Macca (Ciupelniteanu ) Calea Victoriei nr.30 sc.C Visavis Politia Capitalei.)Sentinta nr.336/1892/ publicata.M.0 1893/iulie 24 .
Anterior modificării Legii nr. 10/2001 prin Legea nr. 247/2995, instanța supremă a reținut că prin art. 20 alin. 3 din Legea nr. 10/2001 Primăriei i s-a conferit calitate de entitate obligată la restituire și ca urmare i s-a recunoscut calitatea procesuală pasivă.
Prin art. 21 al. 4 din Legea nr. 10/2001 republicată, în forma modificată prin Legea nr. 247/2005, calitatea de entitate obligată la restituire s-a conferit unității administrativ teritoriale, însă aceste prevederi noi nu au înlăturat calitatea pe care Primăria a avuto până la momentul intrării în vigoare a Legii nr. 247/2005.
De remarcat că Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 10/2001, în cadrul capitolului II, includ Primăria în cadrul unității deținătoare și fac trimitere la entitatea cu personalitate juridică care exercită, în numele statului, dreptul de proprietate publică sau privată cu privire la un bun ce face obiectul Legii nr. 10/2001

Titlu executoriu - este suficient de clar și nu necesită lămurirea conținutului său în vederea realizării unei executări corecte, căci pe calea contestației la executare nu se poate modifica, anula sau adăuga la hotărârea pusă în executare, instanța trebuind să se limiteze doar la cercetarea dacă actele de executare se realizează cu respectarea dispozițiilor legale referitoare la executarea silită, respectiv să stabilească înțelesul și întinderea dispozitivului ce se execută, nicidecum să cenzureze legalitatea și temeinicia hotărârii irevocabile

Față de cele arătate instantele stabilește că orice apel declarat de către creditori persoane indreptatite este fondat, că în raport de hotărârea judecătorească irevocabilă 950/2007 care constituie titlul executor, Primăria este pârâta obligată la plata despăgubirilor și văzând că instanța nu poate modifica titlul executoriu, căci în acest fel s-ar aduce atingere puterii lucrului judecat, pentru cele ce preced, în temeiul art. 296 Cod procedură civilă, urmează să se admită apelul declarat de pârâții Ex.Judecatoresc și împotriva sentinței civile nr.950 din 2007, pronunțată de Tribunalul C-S în dosarul nr-,ARTA SI PRECIZIE ,JUDECAT să schimbe în tot sentința civilă apelată în sensul respingerii contestației la executare formulată de invinuiti fara cauza legitima ,cerut in baza legi 10/2001 . Primăria Municipiului Bucuresti Someaza prin Executor impreuna cu voi proprietari fara cauza legitima.

Schimbă în tot sentința civilă apelată în sensul că respinge contestația la executare formulată de contestatoarea Primăria Municipiului .

Anonim spunea...

Inscrieti si anulati la matricola imobilului 196 poz 53 situat in Bucuresti Calea Victoriei 16-18-20 (fost 30) avand la vedere prin exhibarea tuturor acestor acte inscrise in C.F.844 si 845,printr-un Ordin 15056/1943, deosebirea dintre propietar si celelalte persoane care au exercitat unele sau cvasitotalitatea atributelor dreptului de propietate asupra aceluias bun ,deosebind clar titularii dreptului subiectiv ,de dreptul meu de propietate, eu avand prin succesiune atribute juridice ale dreptului de propietate in putere proprie si in interes propriu ,un bun perpetu si transmisibil atata vreme cat exista bunul care face obiectul acestei judecati citind actele,originale si cel dobandit prin act juridic translativ de propietate comform legi,acest bun fiind propietate privata,constatand detentia precara a inscrisilor ,aceasta neputand fi intervertita in acest caz,acestia pierzand elementul intentional atunci cand ex.propietarii au vandut bunul iar cumparatorul a inchiriat vanzatorului. Ei posedand bunul ,dar stapaneste sub nume de chirias si nu de propietar,intrerupandusi posesia ,sub nume de propietar ,viciind cele doua calitati ale posesiei ,,neintrerupta”si,,sub nume propriu”
Aflanduse nu in posesie ci innsasi in absenta posesiei,inapta pentru a produce efecte juridice prevazute de lege,tulburand prin acte de tulburare posesiva savarsite de posesori in apararea posesiei printr-un tert, DUMITRU FLORIAN PROCOPIE,
Sc ARLEY Anonima si Banca comodatoare L.Bercovitz,toti cu acte fara putere ,prin ele fiind persoane neindreptatite la trei reparati prin Legea 10/2001 ,neavand o cauza legitima de propietar,Titlu acordat cu buna credinta prin Dispozitii de primar aflate la controlul instantelor.

Act de legate
Ignatz Roller tata- decedat februoarie 1926
Prima intrerupere
Ignatz Roller decedat incheie in aprilie 1926 acte cu ALMOSINANO
Rebeca(Renee) Roller mama
Recasatorita ,casatorita cu
Marcel Puiu
Infiat…?…1923--?---1926
A doua intrerupere

Feodor Anton J.Roller nume din act de legate) si
Feodor Roller scris C.F nr.844 465 OOO Fisc(act Banca Muntenia) alias
Almosina si Anton Puiu scris decret de nationalizare 92/1950 partea finala
Buiu Teodor Anton alias beneficiar Legea 10/2001.
16-IUNIE -1928

A treia intrerupere prin tulburarea posesiei ,Terti
1929
Florian Procopie Dumitrescu,Rebeca Renee Roller ,Alice Iscowiteh-Iscavitch (nascuta Roller) ,Marcel M.S. Iscowitch,Lilly Halperin,Lazar Halperin,LazarNachmias,Florica Nachmias (Florica Roller),Isidor Nadler,Rose Berman,Franchete I.Friedman Campina ,Eugen God,Jules Fridman Campina,Charlptte Briol ,Victor Briol.

Atreia tulburare a posesiei 1931
Societatea Arly intra in deplin drept ,si de posesie ,administratia,si folosinta imobilului .
Actionarii societati Arley David Golden-Herman Golden(mosteniti de petenta Ani Golden)ciriasi nominalizat CITATI in sentinta 1001 24.06 1982 Davidovici& Herman

Herman Golden
Firma Bendel Golden
S.I. ROSENTHAL
Max GROPPER
Mauriciu MARCULESCU
Olivia EBNER
Carol ABERFELD
S. Ritsker
Alias Iancovici
Dr. J. Sternberg
Taussing Rachella
Hascalovici ,Klar& Co.
Adela Kahsne
Iosif Klar
W.Zissmann
Strul Nedler
M.S.Wolff
Toti de mai sus si socieatate Arley find instiintati de Banca L.BERCOVITZ prin reprezentant Adolf Berkovitz de art.1393 cod.civ.
A patra tulburare a posesiei 1933
A cincea 1940
A seasea 1943-1945/LEGEA 260/1945
A seaptea 119/1948
A OPTA DECRETUL 92/1950
A NOUA RECTIFICARE ACT DECIZIA DE PRIMAR 2115/2004 prin
A ZECEA DECIZIA DIN 2006

Anonim spunea...

Domnule Anonim
INSTANTELE DIN ROMANIA NU VOR ACCEPTA NICIODATA GAINARII DE GENUL ARATAT. Toti cei aratati de dumneavoastra au stiut si vor avea raspunsul cuvenit.
Comisia de legea 10/daca a favorizat pana acum aceasta stare de fapt ESTE CLAR CA NU POATE IESI DIN PASIVITATE.
Daca este adevarat ce scrieti mergeti in instanta si va veti comvinge de ce am afirmat mai sus
Pentru ei este foarte periculos ,si nejustificat interesul pentru bunul DV.Sigur vor ajunge dupa gratii!
Faceti nu mai asteptati!
Pentru angajarea răspunderii pentru prejudiciul cauzat printr-un act administrativ sau nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri sunt necesare condiţiile generale ale răspunderii delictuale, şi anume: prejudiciul, fapta ilicită, raportul cauzal şi vinovăţia. În materia respectivă fapta ilicită dispune de unele particularităţi. Fapta ilicită poate fi o acţiune sau o inacţiune. Fapta ilicită este o acţiune atunci când prejudiciul se cauzează persoanei prin emiterea unui act administrativ ilegal care a fost anulat de instanţa de judecată. Fapta ilicită este inacţiune atunci când drepturile subiective se lezează prin refuzul nejustificat de a rezolva o cerere.
Dacă sunt întrunite condiţiile răspunderii persoana prejudiciată poate pretinde repararea pagubei exclusiv de la autoritatea publică. Persoana cu funcţie de răspundere va răspunde solidar cu autoritatea publică în cazul în care se probează că ea intenţionat sau din culpă gravă a săvârşit fapta ilicită prejudiciabilă.
2. Dreptul la repararea prejudiciului îl au atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice. Persoanele juridice pot pretinde numai repararea prejudiciului patrimonial, pe când persoanele fizice au dreptul şi la compensarea daunei morale.
Succes sunteti o persoana inteligenta iar instantele din romania o sa vedeti nu duc lipsa de asa ceva nu mai credeti ca toata lumea este corupta.Va spun asa dusmani care vor sa va intimideze ,
MERGETI LA INSTANTA si sigur daca dupa cum am mai vazut si eu Castigati Curaj!

Anonim spunea...

NE PARE RAU CA NU VERIFICI ACASTA PAGINA ,,Anonimule"
Eu a-m citit si sunt sigur ca ai dreptate acum.
Daca citesti cu atentie ai sa vezi ca si Curtea Constitutionala invoca respingerea exact pe ce tu scrii
,,UN TITLU CARE NU PREA ESTE"

Autorul exceptiei de neconstitutionalitate considera ca "proprietarul imobilului nu ar putea obtine niciodata o hotarare judecatoreasca de anulare a unui titlu, in ,,realitate inexistent", ce ar putea duce la un veritabil fine de neprimire, imposibil de depasit, pentru radiere si s-ar ajunge la situatia inacceptabila ca aceasta veritabila sarcina a imobilului sa existe,, sine die" si sa nu poata fi inlaturata".


Evacuarea persoanelor ce ocupa fara titlu un imobil ar fi ingreunata sau chiar imposibila in conditiile in care cei ce ocupa abuziv un spatiu vor opune, in incercarea de paralizare a actiunii in evacuare, tocmai mentiunea referitoare la punctul de lucru.
Astfel, prin aceste dispozitii se ajunge la paralizarea accesului real la justitie, se incalca si se restrange dreptul de proprietate, prin privarea de un imobil, parte a patrimoniului unei persoane, si se lasa fara continut principiul egalitatii in fata legii.
Tribunalul Bucuresti - Sectia a VI-a comerciala apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata, deoarece normele legale criticate prevad tocmai ,,dreptul persoanelor prejudiciate" printr-o inregistrare pagubitoare in registrul comertului de a se adresa instantei de judecata, precum si posibilitatea folosirii unei cai de atac impotriva hotararii judecatoresti de solutionare a cererii, fiind astfel respectat principiul constitutional al accesului liber la justitie.
Conditionarea dreptului de a cere radierea inregistrarii de desfiintarea prin hotarari judecatoresti irevocabile a actelor care au stat la baza inregistrarii cu privire la care se solicita radierea nu semnifica ingradirea dreptului de proprietate al reclamantului.
Potrivit prevederilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.
Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernul si Avocatul Poporului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.

C U R T E A,

examinand incheierea de sesizare, raportul intocmit de judecatorul-raportor, punctele de vedere ale partilor prezente, concluziile procurorului, dispozitiile de lege criticate raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992, retine urmatoarele:

Anonim spunea...

PENTRU TINE ANONIM.
Sa nu acoperi asemenea fapte
Toti trebuie sa fie in primul rand
,,ROMANI" si spagari mai cu frica de dumnezeu.

Vor sa para corupti ,,Primarii" si de fapt comisia de aplicare a legi 10/2001 este autoarea acestei situatii impreuna cu Rechini Imobiliarii" Daca ai un titlu Valabil mai vechi decat al lor si se dovedeste prin proba ca nu s-a instrainat bunul catre autori lor ,nu ezita trimitei dupa gratii,nu va fi nici un pacat caci aceste pewrsoane au nenorocit zeci de mii de oameni,,Fao"

DE REŢINUT! Consiliul îndeplineşte, prin secţiile sale, rolul de instanţă de judecată în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi a procurorilor. Aceştia răspund disciplinar pentru abaterile de la îndatoririle de serviciu, precum şi pentru faptele care afectează prestigiul justiţiei. Abaterile disciplinare, sancţiunile disciplinare şi procedura disciplinară sunt reglementate în art. 98-101 din Legea nr. 303/2004 şi art. 44-50 din Legea nr. 317/2004

Anonim spunea...

Buna ziua,

VA MULTUMESC PENTRU INCURAJARI SI SUNT SI EU SIGUR CA INSTANTELE DIN ROMANIA NU SUNT DIN BANGLADES CA ALTFEL NE VOM DUCE DRACULUI CU TOTI SI CA NEAM SI ORIGINEA NE-AR FI COMFISCATA.
ACESTI HOTI AU CONSIDERAT REZONABILUL COMISIEI DE APLICARE ALEGI 10/2001 LA FEL CU BUZUNARUL LOR
Multumesc.

La multi ani!

Anonim spunea...

Nici una din cele 19 părți procesual-civile nu a fost inclusă în Anexa de la Decretul nr.92/1950 de naționalizare.Și-atunci ce caută în procedura Legii nr.10/2001 ?
Notificările făcute de avocați și transmise prin executorii judecătorești către Comisia de aplicarea Legii nr.10/2001 nu conțin acte veritabile izvorăte din „naționalizarea din 1950”,sunt rodul unor contracte de locațiune în sistemul de „emfiteoză”care,la un studiu mai atent nu le conferă celor 19 părți procesual-civile din acest dosar,un drept real imobiliar asupra imobilului în cauză sau a unei cote-părți din acesta.
În mod corect Tribunalul București,la fond,a respins toate cererile și capetele de cerere a celor care astăzi stau în fața Dvs.ca apelanți
Părțile din această cauză nu își justifică un interes material și nici procesual,neavănd nici o legătură cu autorul M.MaccaCu privire la cele două Dispoziții date de Primarul General,depuse la dosar,instanța de apel are obligația să le analizeze,respectănd și două decizii ale Înaltei Curți de casație și Justiție-Secția I-a Civilă și anume
Decizia nr.1797/12.03.2012:„Potrivit art.25 alin.(4) din Legea nr.10/2001,dispozițiile de restituire în natură a imobilelor,are forță probantăa unui înscris autentic și ca atare,o anulare sau o revocare a dispoziției de restituire în natură,nu se poate realiza pe cale administrativă,aceasta fiind supusă doar controlului judecătoresc al unei instanțe de drept comun.
Cum dispozițiile Legii nr.10/2001 prevăd o procedură unică de soluționare a notificării,după emiterea dispoziției la notificarea formulată,primăria,prin primar,s-a dezinvestit și nu poate să procedeze la emiterea altei dispoziții ca răspuns la aceiași cerere de restituire a unui imobil.”
Decizia nr.6373/23.09.2011:„Procedura de soluționarea notificării are două etape și anume administrativă înaintea primăriei și judiciară în fața instanței de drept comun.
Nici o prevedere a Legii nr.10/2001 nu interzice completarea probatoriului în etapa judiciară,iar a considera altfel,ar însemna să se aducă atingere principiului liberului acces la justiție,consacrat de art.21 din Constituție.
Rolul instanței nu se poate rezuma doar la verificarea probelor administrate în etapa administrativă de soluționare a notificării,pentru că ar fi contrar principiului aflării adevărului pentru o bună înfăptuire a justiției.
Nici o prevedere a Legii nr.10/2001 nu interzice completarea probatoriului în etapa judiciară,iar a considera altfel,ar însemna să se aducă atingere principiului liberului acces la justiție,consacrat de art.21 din Constituție.
Rolul instanței nu se poate rezuma doar la verificarea probelor administrate în etapa administrativă de soluționare a notificării,pentru că ar fi contrar principiului aflării adevărului pentru o bună înfăptuire a justiției.

Eu am depus în dosar probe prin care îmi dovedesc calitatea succesorală față de autorul M.MACCA,aș dori să solicitați celor 19 părți din cauză să dovedească că la momentul naționalizării prin Decretul nr.92/1950,ei sau antepredecesorii lor au fost nominalizați în Anexa la acest decret si cum au facuto din moment ce la nivelul anului 1943-1945 erau chiriasi printr-un ordin .NR.15056/1943,si comisia de aplicare a legi 10/2001 cum la comvertit in Dispozitii de Primar General.
În felul acesta veți ajunge la o soluție dreaptă,obiectivă și se va soluționa și etapa de apel ce împlinește la termenul din 11.03

Anonim spunea...

Dispozitii.cu nr.2515/23.02.2004,si nr.5430/01.03.06
1.-Descriere imobil in Continutul Textului.
2.Aviz Tehnic cu Nr.318396/27.05.2004 O.C.G.C
DITL 56165/12.10.2004 si Procesele Verbale de Predare Primire cu nr.5038/19.04.2004 , nr.5394/5038 din 14.11.2006

Carti Funciare Viciiate in forma lor autentica valabila


A. Contract de Vanzare Cumparare
Incheierea nr.4666/12.10.2004.
Notar Carmen Marilena Popa(condamnata definitiv)
Sergiu Ioan Celibidache si Buiu Teodor Anton
Carti Funciare Nedefinitive nr.844,845 si 846/ anul 1940-1942 pe legea 115/1938.
Numere cadastrale 8167/2/-1/1,8167/2/0;1, 8167/2/1;1, 8167/2/2;1, 8167/2/3;1, 8167/2/MS
Teren 1063,27 din totalul de 1087,50.
Ing.Blejan Gheorghe verificat,T.Abranoaiei

B. Contract de Vanzare Cumparare
Incheierea nr.5302 in data de 20.12.2006
Notar.Carmen Marilena Popa (condamnata definitiv)
Celibidache Sergiu IOAN,Celibidache Ioana Ecaterina si SC.Universal LIFE SRL reprezentata de Olive Claude Oliver.
Incheiat in baza dispozitilor nr.2515/23.02.2004 si nr. 5430/ 1.03.2006 (Nule Absolut)
PV.predare primire C.G.M.B.AFI.Serv.Fond Locativ cu nr.5038/19.04.2004 , nr.5394/5038 din 14.11.2006
Cadastru. 8167/2/-1/1,8167/2/0;1, 8167/2/1;1, 8167/2/2;1, 8167/2/3;1, 8167/2/MS
INSCRIS CFNC nr.61651 si CFNI nr.61652 a Municipiului Bucuresti,Sec.3 prin incheierea nr.22367/1.08.2005.O.C.P.I.Buc.,sec.3.Dosarul 22367/1.08.2005 si prin incheierea nr.35131/4.12.2006 OCPIB,SEC 3.dosar nr.35131/28.11.2006.
in baza Deciziei cu nr.126 A Definitive cu Recurs declarat data de Curtea de Apel Bucuresti,pronuntata in dosarul de Legea 10/2001 nr.37443/3/2008 pe considerentul ca nu au fost îndeplinite conditii imperative ale Legii nr.10/2001, cum ar fi calitatea de persoana îndreptatita si lipsa cauzei la emiterea actului atacat, dar si intentia clara de fraudare a drepturilor mele, la care adauga o alta cauza de nulitate absoluta, respectiv încalcarea ordinii publice reglementata de art. 5 cod civil potrivit caruia „nu se poate deroga prin conventii sau dispozitii particulare de la legile care intereseaza ordinea publica si bunele moravuri”. De asemenea, art. 968 prevede ca o cauza „este nelicita când este prohibita de legi, când este contrara bunelor moravuri si ordinii publice”. Asadar, vointa juridica trebuie sa respecte legile care intereseaza ordinea publica.
Pentru Dispozitia cu nr.4937/27.12.2005pentru incidenta art.34 din capitolul sanctiuni la Legea10/2001,si radierea tuturor actelor subsecvente date, aplicand principiului simetriei efectelor actelor juridice si al egalitatii cetatenilor în fata legii atât timp cât pârâtii nu au invocat un alt titlu juridic, în cauză s-a făcut dovada dreptului de proprietate. iar împrejurarea că naţionalizarea s-a făcut doar pe numele lor de chiriasi, nu prezintă nici o relevanţă asupra titularilor dreptului de proprietate.

Anonim spunea...


Mihaila M

Zece criteri care vor fi argumentate


Prin procedura de retrocedare inceputa si impusa de Lege 10/2001 si Legea 247/2005 si dreptului comun pentru Imobilul din Calea Victoriei 16-18-20 (fost 30)de la Matricola Unica nr.196/poz53.propietar M.MACCA


Prin procedura de retrocedare inceputa si impusa de Lege 10/2001 si Legea 247/2005 si dreptului comun pentru Imobilul din Calea Victoriei 16-18-20 (fost 30)de la Matricola Unica nr.196/poz53.propietar M.MACCA

Prin procedura de retrocedare inceputa si impusa de Lege 10/2001 si Legea 247/2005 si dreptului comun pentru Imobilul din Calea Victoriei 16-18-20 (fost 30)de la Matricola Unica nr.196/poz53.propietar M.MACCA


ESTE un imobil ce apartine Fam Macca si a fost transmis pe cole succesorala prin acte de succesiune asupra mamei lor ANASTASIA Macca ,in ascendent (nascuta Serafim sora cu Polixenia Villaccross nascuta Serafim)mai departe printr-o Hotarare Judecatoreasca nr.744 /5.05.1892 irevocabila prin Sentinta 1001 24.06.1892 .
Documente juridice in care strict este mentionat si preluat numai cealalta jumatate a Imobilul din Calea Victoriei nr.30 propietatea defunctului Mihail.M.MACCA ,(anterior mostenind si el o parte)iar fratele Col.Petre Macca o alta parte , aici judecatorul intregind intregul ,mentioneaza explicit si elimina orice dubiu ,enuntand in cuprins suma datorata prin Lista cu Chiriasi cu numele tuturor ocupantilor existenti la acea data acea parte din imobil,si sumele ce urmeaza a fi incasate sau datorate ACT JURIDIC ,UN DOCUMENT COMUN DE LA CARE SE PLEACA ,PARTE INTEGRANTA DINTR-O Hotarare Judecatoreasca Irevocabila PENTRU ACEST IMOBIL , Valabila si azi UN DOCUMENT CARE NE ARATA CARE ERAU RELATIILE INTRE PARTII.

Anonim spunea...

4> Aprecierea Restituri ca fiind legala partiala pentru Imobilul din Calea Victoriei nr.16-18-20

5> Apreciera persoanelor Notifcatoare ca fiind persoane fara nici un drept material asupra bunului,la Nationalizare precedesori lor aveau numai calitatea de chiriasi.
Persoane clasificate sub incidenta art.34 Capitolul Sanctiuni din Legea 10/2001.

6> Folosinta in faza administrativa,in fata Comisiei de aplicare a Legi10/2001 din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti a unei tranzactii incheiate intre ei ,la data de 10.Oct 2003 ,inaintea orcarei restituiri,mentionand in cuprins ei alte tranzacti incheiate intre precedesori lor fara a le mentiona calitate precedenta calitatea de fosti chiriasi,(TOTI SCRISI IN LISTA CHRIASILOR PRELUATI DE Col.PETRE MACCA PRIN HOTARAREA NR.744/5.05.1892) catalogandui propietari prezumti prin art.de Legea10/2001 ,pentru decretul abuziv de Nationalizare,folosind inscrisuri facultative(INSCRIERI CARE FOLOSEAU SI LA DETERMINAREA FISCALITATI FOLOSINTEI UNOR IMOBILE DECLARATE MONUMENTE) , documente inscrise in cele doua registre folosite la acea vreme ,un registru de inscriere al actelor de propietate si unul de inregistrare al ipotecilor ,doua registre vechi din care este foarte greu sa apreciezi corect persoana cu titlu de propietar,doua registre care se pot cerceta limitat in timp, primul pe o perioada de 30 ani iar al doile pe o perioada de 15 ani.

7>Folosinta unor Tranzactii incheiate anterior aparitiei legi 115/1938 ,acte inaintate si comisiei de inregistrare si infintare Carti Funciare precum Procesele Verbale de Carte funciare ,vicindule in forma lor valabil legala,inscriind ipoteci asupra unui imobil pentru care nu aveau titlu de propietate lucru evidentiat in textul vechilor tranzactii prezente in dosar niciunul nu poate tine loc de act de propietate,in continut lor ne fiind vorba de transmiterea niciunui mp de teren,si nici a vreunei incaperi si nici nu sunt precedate de vreo schita.

8> Inscrisurile depuse la dosarele de restituire, certificate de moştenitor lovite de nulitate absolută deoarece se constată transmiterea unor drepturi către persoane decedate şi lipsa oricăror înscrisuri care să dovedească dreptul de proprietate al detinatorilor de Dispozitii de Primar General asupra imobilului din Calea
Victoriei nr.16-18-20
9> Apreciarea tuturor tranzactilor incheiate ulterior ca find in fapt un demers fraudulos si o dorinta frauduloasa de insusire a unui bun ce nu le apartine cunoscand ca imobilul este urmarit stiind din todeauna ca nu indeplinesc nici macar prima conditie a art.6 CEDO,avand calitatea de chiriasi ,terti la legea 10/2001 ,uniti intr-un grup care prin notificari gresit adresate pe Legea 10/2001 au dorit sa deposedeze de calitatea de mostenitor succesorul propietarul decedat la rand deposedat prin decretul abuziv de Nationalizare 92/1950.
10> Aplicarea sanctiuni care se cade in cazul cand Ignatz Roller mort fiind ,inchei la tribunal acte de garantii dupa 3 luni cu o persoana in viata ,Sami Almosinino iar Florin Procopie Dumitrescu cumpara de la cei doi amindoi chiriasi find inregistrati in Matricola Imobilului si totusi trecuti in procesul verbal de Nationalizare ,Anton Pui(Buiu ,Ignatz Feodor fiul lui Ignatz Roler )siAlmosinino la paz.13/pag 366,cu 72 apartamente iar Florin Procopie Dumitrescu la poz.52/367 cu unul in acest imobil .
Se pune intrebarea daca mai poate fi valabil vreun act incheiat inainte sau ulterior intre aceste persoane sau succesorii Buiu Teodor Anton respectiv Celibidache Sergiu

Anonim spunea...


14.10.2011
Oră: 08:30
Document: Nespecificat
Tip soluţie: Respinge cererea
Soluție pe scurt: Respinge cererea principala si cereile conexe ca neintemeiate. Respinge cererile de interventie ca neintemeiate. Respinge cererea reconventionala ca neintemeiata. Cu apel.
Complet: F

24.03.2014
Oră: 9:00
Document: Hotarâre numarul 126/2014 din data 24.03.2014
Tip soluţie: Schimbat total sau în parte
Soluție pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a pârâtului Golden Christian Guy Paul în cererea reconvenţională. Respinge excvepţia autorităţii de lucru judecat invocată de intervenientul Apostoleanu Traian. Admite apelurile formulate de reclamanţi și intervenienţi SC EWldani Prod Com SRL și Ioniţă Constanrtina. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că admite cererile principale, cererea conexă și cererile de intervenţie. Constată nulitatea absolută a dispoziţiilor nr. 4937/2005, nr. 2515/2004 și nr. 5430/2006 emise de Primarul General al Municipiului București. Păstrează dispoziţia privind respingerea cererii reconvenţionale. Respinge ca nefondat apelul declarat de pârâtul Golden Christian Guy Paul. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de SC Loka Impex . Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Apostoleanu Traian. Cu recurs. Pronunţată în ședinţă publică, azi, 24.03.2014.
Complet: S4-Completul.1A
2.10.2014
Oră: 9:00
Document: Hotarâre numarul 2531/2014 din data 02.10.2014
Tip soluţie: Admitere recurs - Admitere recurs
Soluție pe scurt: Decizia nr.2531. Respinge cererea de suspendare a judecăţii recursurilor. Admite recursurile declarate de pârâţii Celibadachi Sergiu Ioan, Golden Christian Guy Paul și Municipiul București prin Primarul General și de intervenientul în interesul altei persoane, Apostoleanu Traian, împotriva deciziei civile nr. 126A din 24 martie 2014 a Curţii de Apel București – Secţia a IV-a civilă. Casează decizia recurată și trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanţă. Irevocabilă.
16.10.2014
Oră: 11:00
Document: Încheiere finală (dezinvestire) din data 16.10.2014
Tip soluţie: Fond - Respinge cererea
Soluție pe scurt: Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată de petentului Celibadachi Sergiu Ioan privind suspendarea executării deciziei nr. 126 A din 24 martie 2014 pronunţată de Curtea de Apel București - Secţia a IV a Civilă. Irevocabilă.
Complet: Nespecifcat



Anton Gabriel tel 0032465523561 spunea...

Ok

Anton Gabriel tel 0032465523561 spunea...

Evacuat din aceasta adresa