28 iulie 2008

despre legaturile romanesti ale lui Viktor Bout

Daca nu stiati, tarisoara noastra i-a dat o mana (am vrut sa spun manutza, dar de fapt este o mana generoasa:) de ajutor unui tip acuzat ca alivrat arme celor mai odioase personaje din lumea aceasta...mi-a luat cateva luni sa-i dibuiesc legaturile din Romania, dar a meritat:)

Puteti sa vizualizati materialul pentru care am luat premiul APTR in acest an aici (multumesc colegilor de la antena3.ro pentru ca l-au postat):

http://www.antena3.ro/Legaturi-primejdioase-documentarul-premiat-de-APTR-VIDEO_clt_50104_ext.html

Textul materialulul este aceasta:

VIDEO 1: Sute de mii de oameni au murit în ultimii ani în nesfârşitele şi sângeroasele conflicte civile din Africa. Alte milioane au fost izgonite din locuinţe şi trăiesc în numeroasele tabere de refugiaţi, mulţumiţi totuşi că au scăpat cu viaţă. Din nenorocirile milioanelor de africani sunt personaje care scot profituri fabuloase. Sunt traficanţii de arme, iar tentaculele caracatiţei comerţului cu moartea se întind până în România. Iar aceste legături periculoase au adus României însemnate prejudicii, inclusiv o imensă gaură financiară

LEGĂTURI PRIMEJDIOASE

Doi dintre cei mai importanţi comercianţi ai morţii în Africa sunt rusul Viktor Bout şi ucrainianul Leonid Minin. Fost ofiţer al Armatei Roşii, Bout este un bun cunoscător al Africii unde a lucrat înainte de prăbuşirea Uniunii Sovietice. La numai 40 de ani, cel ce este supranumit Comerciantul Morţii a reuşit să construiască o reţea de firme, companii aeriene şi o flotă impresionantă de avioane. Vorbeşte fluent şase limbi străine. Împreună cu Minin formează un cuplu redutabil în comerţul cu moartea. Au vântut arme talibanilor înainte de 11 septembrie 2001 şi în ultimii ani şi-au concentrat activităţile în Africa. Locul unde armele sunt schimbate pe diamante, preţioasele pietre fiind apoi prelucrate în Europa. Un comerţ din care se scot profituri fabuloase. În singurul interviu care l-a acordat, el a negat acuzaţiile care i se aduc.

"Este o acuzaţie falsă şi o minciună. Niciodată în viaţa mea nu am atins un diamant şi nu vreau să intru în acest tip de afacere + Nu am făcut niciodată ceva în viaţă pentru care ar trebui să-mi fie frică"
VIKTOR BOUT-traficant arme

Dar în Africa ei au lăsat prea multe urme, dovezi incontestabile ale implicării lor în livrările de armament. Conform rezoluţiilor ONU, toate ţările sunt obligate să stopeze afacerile celor doi şi să le confişte bunurile. Pe numele lui există un mandat internaţional de arestare, dar acest lucru nu-l sperie prea tare. Cel mai probabil se află la Moscova, locul unde a fost intervievat de jurnaliştii de la CNN

"Sunt aici. Nu mă ascund de nimeni. Am viaţa mea normală şi nu vreau ca această poveste să continue"
VIKTOR BOUT-traficant arme

Conform unor rapoarte internaţionale, una dintre companiile controlate de Viktor Bout, este Jetline. Un document al Pentagonului din ianuarie 2005, semnat de Paul Wolfowitz, susţine că Jetline aparţine lui Bout. Prin intermediari, firma a funcţionat şi în România. Suspect de lejer.

"Despre nici una din firme nu poţi să afirmi că este firma lui cutare sau cutare. Ele sunt înregistrate pe persoane care nici nu există sau pe persoane care sunt intermediari"
ŞTEFAN CÂNDEA-Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii

Există două companii Jetline, Incorporated şi International, înregistrate în Guineea Ecuatorială şi Emiratele Arabe Unite. Este una şi aceiaşi companie, dar Comerciantul Morţii schimbă des companiile pentru a nu fi detectat de autorităţile occidentale.

"Există un întreg carusel de firme, se schimbă foarte des numele firmelor, dar ele sunt asemănătoare, se schimbă locul unde sunt înregistrate, înmatriculările avioanelor"
ŞTEFAN CÂNDEA-Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii

Timp de mai mulţi ani, între 2001 şi 2004, echipaje româneşti au zburat în Africa pentru compania Jetline. În documentele ONU se afirmă că această companie şi echipajele româneşti au transportat arme în zone de conflict ale continentului negru. Iar aceste informaţii despre cărăuşia cu arme din Tripoli spre mai multe state africane sunt confirmate, sub protecţia anonimatului, de o sursă care a participat la aceste acţiuni în Africa.

Zeci de români, personal navigant şi tehnic al companiei militare româneşti ROMAVIA, au deservit avioanele BAC 1-11 cu indicativele P4-JLB, P4-CBH, VP-BBA şi 3C-QRF şi un Boeing 727 cu înregistrarea P4-JLI. Unele transportau demnitari africani. Altele, însă, duceau arme.

Într-o adresă trimisă redacţiei, directorul ROMAVIA, generalul Adrian Goleanu, susţinea că între compania pe care o conduce şi Jetline International nu a existat nici o relaţie contractuală, ci doar cu Jetline Incorporated. Un document eliberat de Autoritatea Aeronautică din Aruba, locul unde majoritatea avioanelor erau înregistrate, demonstrează clar că piloţii români lucrau pentru Jetline Internaţional, companie condusă de Mohamed Hijazi, un libanez influent cu multe conexiuni în Africa.
Legăturile lui Bout şi Minin cu România nu se opresc însă aici. August 2003. În Baza militară de la Otopeni soseşte aeronava BAC 1-11 cu înmatricularea VP-CLM a insulelor Cayman. Scaune de piele, configuraţie VIP. <

Lux într-un avion al morţii! Avionul a fost a lui Minin şi cu el au fost duse în Sierra Leone mari cantităţi de arme şi muniţie care au alimentat sângerosul război civil din această ţară. Inspectorii ONU au fotografiat avionul. Imaginile sunt şocante: lăzi cu arme zac pe elegantele fotolii din piele! Minin a fost arestat de procurorii italieni. Probele erau evidente: fişele cu zborurile avioanelor, certificate de utilizator final false, oferte de armament şi corespondenţa secretă a traficanţilor.

Trei ani aeronava morţii a stat într-o bază militară românească, în curtea ROMAVIA, companie a Ministerului Apărării care asigură zborurile demnitarilor români. Inclusiv pe cele ale preşedintelui ţării. Avionul ar fi trebuit confiscat încă de la aterizare. Nu s-a întamplat aşa ceva.


BAC-ul a trecut în proprietatea lui Viktor Bout, prin compania Jetline, şi în cele din urmă a fost dezmembrat pentru piese. O altă aeronavă a morţii, un BAC-ul 1-11 cu înmatricularea din Guineea Ecuatorială 3C-QRF, este descoperită pe aeroportul Băneasa în 2006. Aeronava apare în documentele ONU datorită implicării în traficul cu arme în Congo. Proprietate a companiei Jetline, BAC-ul era folosit de o companie autohtonă, MIA Airlines, patronată de Aurel Biţianu, fost angajat al ROMAVIA, şi libanezul Salem Youssef, ginerele lui Mohamed Hijazzi. MIA Airlines, companie privată care oferă servicii VIP, are sediul într-un apartament de bloc din Băneasa. Avioanele stau la ROMAERO, în hangarul 7. Aeronavele pe care le operează firma românească aparţin companiei Jetline Incorporated.

În Uniunea Europeană, activitatea companiei Jetline Incorporated este strict interzisă, dar Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat MIA Airlines să desfăşoare activităţi în România cu patru aeronave ale acestei companii. În realitate, compania se folosea de şapte avioane chiar sub nasul acestei instituţii, al cărei sediu se află la câteva zeci de metri de cel al MIA Airlines.

Această flotă a adus patronilor sume mari de bani din zborurile făcute în Africa, Orientul Mijlociu şi spaţiul ex-sovietic. Oficial, cifra de afaceri anuală MIA Airlines este în jur de 100 de mii de euro, adică echivalentul a cam două curse complete. În realitate, cifra de afaceri este de ordinul zecilor de milioane de euro şi statul român s-a ales cu o gaură imensă. O serie de controale efectuate de Garda Financiară au scos la iveală numeroase ilegalităţi.


"O primă grupare sau primă grupă de fapte se referă la importuri efectuate de această societate, importuri care constau în achiziţii de la extern a unor piese de schimb în valoare de 154 milioane RON (...) aparatură sau piese care nu au fost înscrise în evidenţele contabile ale societăţii"
GHEORGHE PINTE-şef divizie Garda Financiară Bucureşti

Biţianu, Salem Youssef şi asociaţii nu s-au oprit aici.

"Tot în această categorie intră şi importurile pe care societatea le-a făcut şi care constau în importul temporar a patru aeronave tip BAC 1-11 şi Falcon. La fel, aceste aeronave nu au fost înregistrate în evidenţele contabile"
GHEORGHE PINTE-şef divizie Garda Financiară Bucureşti

Avionul-problemă 3C-QRF a fost importat de MIA Airlines anul trecut pentru dezmembrare şi suma declarată a fost de 40 de mii de dolari. Realitatea este însă alta.

"Nici această aeronavă nu a fost înregistrată în evidenţele contabile. De menţionat la acest punct că o aeronavă BAC 1-11 costă între 2 şi 5 milioane de dolari"
GHEORGHE PINTE-şef divizie Garda Financiară Bucureşti

Angajaţii primeau oficial un salariu în jur de 900 RON, însă în realitate s-a descoperit că un pilot câştiga mult mai mult.

"Din cercetările pe care le-am făcut am constatat că un pilot era practic remunerat cu sume între 4000 şi 5000 de dolari"
GHEORGHE PINTE-şef divizie Garda Financiară Bucureşti

Nici sutele de curse externe, în valoare de milioane de euro, nu erau înregistrate în scriptele companiei, în final gaura dată de patronii MIA Airlines fiind una uriaşă.

"În privinţa evaziunii fiscale, suma care s-ar fi cuvenit bugetului de stat, noi estimăm sume de 5 milioane de dolari, iar neînregistrările, deci sumele care nu au fost înregistrate în patrimoniul societăţii, în jur de 85 de milioane de dolari" GHEORGHE PINTE-şef divizie Garda Financiară Bucureşti

Comisarii Gărzii Financiare au trimis rezultatele controalelor efectuate Parchetului şi Oficiului de combaterea spălării banilor.
Afacerile prospere derulate de traficanţii de arme pe teritoriul României, prin intermediari, nu se opresc aici. Mai multe avioane din flota lui Viktor Bout provin din România. Iliuşin-uri-18, Antonov-uri 24, Boeing-uri 707, Tupolev 154 şi BAC-uri 1-11. TAROM-ul s-a descotorosit de ele în câţiva ani. Erau vechi şi depăşite, iar compania trebuia să îşi modernizeze flota. Au fost vândute, pe bursă, la preţul unui apartament sau unui jeep.

Il-18 YR-IME TAROM, seria 183006205 vândut cu 131.000$ Acum Iliuşinul are înregistrarea EL-AHO al companiei Air Cess din Emirate. Air Cess este una dintre companiile de bază ale lui Bout.

Il-18 YR-IMD TAROM, seria 182004804 vândut cu 127.000$

După vânzare, avioanul avut înregistrările ER-ICM, EX-7504, EL-ADY, 3D-ALQ şi a ajuns la Santa Cruz Imperial, altă companie a traficantului rus.


Il-18 YR-IMG TAROM, seria 184007301, vândut cu 157.000$
Aeronava aparţine acum companiei Renan Air, firmă parteneră a "comerciantului morţii" din Republica Moldova care a făcut trafic cu arme în Africa. Înregistrarea i-a fost schimbată ca ER-ICG.

Il-18 YR-IMJ TAROM, seria 186009102, vândut Viktor Bout
Aeronava a fost implicată în traficul de arme în Africa. Inspectorii ONU au descris cu lux de amănunte implicarea fostului avion românesc în comerţul morţii. Avionul aparţine tot companiei Renan Air, dar are înmatricularea ER-ICJ.


"Este o firmă care serveşte intereselor lui Bout. Este o firmă, Renan cel puţin, a fost implicată clar în traficul de armament şi în traficul de diamante, ca plată a armamentului"
ŞTEFAN CÂNDEA-Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii

Alte Iliuşin 18 sau Antonovuri 24 care au aparţinut TAROM au ajuns la unele companii obscure din Emiratele Arabe Unite sau state ex-sovietice, precum Tretyakovo sau Berkut Air din Kazahstan, Altyn Air, Aerovias cu baza în Sharjah, Air West Cargo şi lista continuă.

Tot TAROM a vândut două avioane cargo Boeing 707, avion similar cu cel folosit de preşedintele României, cu câte 300 de mii de dolari bucata. YR-ABC şi YR-ABA au ajuns tot la nişte companii obscure, South-Asian Airlines şi Cargo Plus Aviation din Emirate. YR-ABC i-a fost schimbată înregistrarea în 9G-IRL, fiind surprins pe Otopeni Militar în septembrie 2003 cu noua înfăţişare. Imensul Boeing s-a prăbuşit acum doi ani în Lacul Victoria, în apropiere de aeroportul Entebbe, în timpul unei curse Addis-Abeba - Togo.
Ultimele două avioane vândute de compania naţională sunt BAC-uri 1-11, cu înmatriculările YR-BCJ şi YR-BRC. Au fost vândute la pachet cu 120.000 de dolari, avioane similare fiind scoase la vânzare de alţi operatori cu sute de mii sau chiar milioane de dolari. Ele au ajuns la o altă companie din Emiratele Arabe Unite, Aquiline International Company, cunoscută şi ca Trast Aero, cu birouri în Sharjah, Moscova şi Brazzaville, Congo.
Încă din 2002 se ştia că două avioane ale TAROM au ajuns în flota comerciantului morţii.

"Avioanele era destinate casării, ele au ajuns la Viktor Bout şi au operat după aceea în acea reţea şi există rapoarte internaţionale care arată că şi cu aceste avioane s-a transportat arme"
ŞTEFAN CÂNDEA-Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii

Acum cinci ani presa dezvăluia existenţa unor firme controlate indirect de celebrul traficant de arme. Situate în apartamente din Bucureşti, erau deţinute de personaje apropiate traficantului. Una dintre ele, cu un nume inocent - Delfinul Zburător în traducere, era cunoscută în întreaga lume şi se bucura de o tristă notorietate.

"Una dintre firmele pe care le-a folosit era chiar această firmă, Flying Dolphin, care era înregistrată în Emirate, şi un pui de-al ei era înregistrat în România"
ŞTEFAN CÂNDEA-Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii

Primele dezvăluiri referitoare la legăturile traficanţilor de arme din fostul spaţiu sovietic cu ţara noastră au apărut acum cinci ani. Fără nici un efect. Ei au continuat să lucreze, iar România a devenit furnizor de personal calificat, precum şi bază de aprovizionare şi întreţinere pentru avioanele traficanţilor. Nimeni nu poate spune cu exactitate unde se află Viktor Bout. Personaj misterios, fostul ofiţer al Armatei Roşii continuă să-şi dirijeze din umbră afacerile cu moartea. Uneori, suspect de lejer.

Reporter: George Colgiu
Imagine: Dan Bercian, Marius Augustin, Alex Buzdugan, Adina Rus

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur sa vad inca un articol pertinent si cat se poate de obiectiv legat despre acest jaf national care se desfasoara sub "masca retrocedarilor catre fostii proprietari".
In urma cu vreo doi ne-am intanlit in piata Univesitatii, cand v-am pus la dispozitie cateva documente legate despre falsurile grosolane prin care cetateni din sectorul 3 au obtinut terenuri cu o valoare imensa.
Din pacate ,nici acum va marturisesc ca nu stiu de ce nu scoateti acele materiale pe piata.
Imi asumam intrega responsabilitate pt. autenticitatea lor, confirmasem verbal acest lucru !..daca era nevoie o faceam chiar si in scris.

Celebra Maria Cocoru se judeca de aproximativ un an si cu unul dintre escrocii pe care eu, ii prezentasem in acele materiale.

Numele sau este PASCU PETRE.

Procesul are loc la Tribunal Bucuresti, este in desfasurare.

Mai sunt si alte persoane care se judeca cu cei noua frati Pascu dar numele lor nu are aceiasi rezonanta ca cel al Mariei Cocoru.
Ma credeti sau nu, dar sunt frustrante ca doar articolele unde sunt nume de "'vip-uri".Pe astia oricum e greu sa-i dovediti !

Multi escroci sunt anonimi desi numele acestora trebuie facute publice.
Sa stiti ca asa cum obtine Maria Cocoru drepturi ilegale pe banda rulana asa a obtinut si familia Pascu, cele 10 Titluri de proprietate care valoreaza milioane de euro.
In sfarsit, se pare ca in Romania e greu sa gasesti ziaristi patrioti.DAR POATE CA MAI SUNT SI NU-I STIU EU...Bafta !

Anonim spunea...

Cer scuze , nu stiu de ce s-a postat in acest topic !
Dosarul la care faceam referire are numarul 21245/3/2007, se poate verifca f. usor.
In general sunt obisnuit sa fac afirmatii doar in baza unor documente oficiale.Bafta !

Anonim spunea...

vezi ca ai gresit nume pe acolo... :)
nu stiu... mai intereseaza-te! :D

Anonim spunea...

Nu vă mai jucați cu nea Lazăr,a vorbit direct cu moștenitorii lui Macca Petre.DIICOT scrie pe voi,veți da socoteală.Mai bine căutați pe proprietar să vă introducă în legalitate,că Legea dată de Regele Mihai vă anulează toate actele depuse în dosare și cu care ați păcălit Comisia de aplicare a L.nr.10/2001.Ve3ți fi trași la răspunderea penală de către proprietar împrteună cu Comisia de aplicarea L.nr.10/2001

Anonim spunea...

DOMNULE .IZVORUL PASAJULUI MACCA

Mergi la primarie si rezolvati problema.
La fel ca noi ai drepturi ,de ce nu reusesti nu stim .Cert ai nevoie de ceva ,noi acum cunoastem acctele .DACA DORESTI ITI SPUNEM CA NU A-M LUAT NIMIC DIN CE VI SE CUVINE.SI O STITI SI VOI .UNDE VA IMPOTMOLITI? CRED CA CINEVA FACE INTRADINSU SA NU AJUNGETI LA CAPAT ,MAI GANDITIVA CINE POATE FI NU CUMVA LAZAR?

Anonim spunea...

S-a mergem la primarie,o sa ajungem negresit mai dorim sa verificam -poate chiar exista vreo legatura de rudenie mai indepartata si nu o stim acum.Noi nu suntem in masura sa apreciem actele voastre.Textele actelor actualizate sunt reproduceri neoficiale ale unor acte ce au suferit numeroase modificari de-a lungul timpului, dar care nu au fost republicate în Monitorul Oficial. La astfel de texte nu se va face referire în nici un document oficial ele având numai un caracter informativ, nu îsi asuma raspunderea pentru consecintele juridice generate de folosirea acestor acte.
Comisia legi 10/2001 trebuia sa verifice.Complicitatea incepe si se vade din raspunsurile date de functionari,
Lazar nu vrea sa fie pacalit ,vrea sa stie ce cumpara ,nu povesti.

Anonim spunea...

Cred ca timpul a lucrat asa cum trebuie,
Cine vreodata crede ca familii de Romanii care aveau bani ,vindea lui Celibidache ,un monument al familiei lor .Ce aveti acolo sunt ficele lui Ion Serafin ,una din ele a fost mama lui col Petre Macca
Mormantul din Cimitirul Pasarea costa de zece ori cat vioara lui ,
Cred ca au ales parinti direct din decretul de nationalizare ,cu imformatii clare din Arhivele Statului .Cand a-m vazut CARTILE fUNCIARE .Acestea au fost Falsificate -SE VOR DUCE LA PARNAIE INCURAND ,Ceva din Primarie Ceva Fisc sec 3,CEVA ARHIVE Face bummmmmm.

Anonim spunea...

Daniel Estulin a argumentat mult mai pertinent si mai bine documentat despre conspiratia Bout.Ar fi bine sa aruncati un ochi la capitolul Bout in cartea lui Estulin si veti gasi explicatii si documente despre cum a transportat guvernul SUA armament timp de 10 ani cu avioanele lui Bout in numar de 8 nu de 190.
POvestile astea gen : o firma care avea legaturi cu Bout.O companie a unui apropiat...Putem trage doar o concluzie.In urma colaborarii fructuase intre guvernul SUA si DIICOT a fost prinsa o persoana acuzata de trafic de arme.Din acel moment DIICOT este indestructibil , sustinut si bine finantat.ASta a fost pretul unei institutii romane la sprijinirea unor cacaturi impuse de americani.

Anonim spunea...

Nu este Lazar esti unul dintre ei
1> Aprecierea capacitati procesuale materiale succesorale prin filiatia persoanelor membii aceleiasi Familii,tinand cont si plecand de la actul juridic Hotararea Judecatoreasc Irevocabila nr.744/din 5.05.1892 ,avand in continut ca parte integranta , Lista cu numele Tuturor Chiriasilor , ocupantii de spatii comerciale ,o lista care precizeaza partea ocupata si inchiriata din imobilului ramasa prin succesiune in urma defunctului frate M.Macca,prin legatarul universal Alexandru Telemaque,prin Sentinta 1001 din 24.06.1892 preluand Col Petre Macca,prelund tot imobilulsi si toate prerogativele avute de propietarul M.Macca intregind propietatea, mostenire de la mama lor Anastasia Serafim,un imobilul situat in Bucuresti Calea Victoriei nr.30.,existent si Azi.
MIHALACHE MACCA(decedat 1872) casatorit cu ANASTASIA SERAFIM(decedata 1888)
POLIXENIA SERAFIM (decedata 1862)casatorita cu –XAVIER VILLACROSSE(decedat 1853)
TOTI Impropietariti in anul 1846 de mama celor doua MARIA SERAFIM vaduva Dragomanului Petrache Serafim ,cu teren si constructi ,impartind in jumatate, fostul HANUL CAMPINEANU situat in BUCURESTI,intre CALEA VICTORIEI si EUGEN CARANDA.cumparat in anul 1832 de la Vorniceasa Luxandra Campineanu ,mama marelui revolutionar ION Campineanu.

2> Lipsa orcarui act juridic de transfer al propietati din patrimoniul propietarului in patrimoniul lor,prin neprezentare vreunui titlu autentic de propietate.
Contracte comvertite din contracte de locatiune pe termen lung cu drept de ipoteca ,,emfiteoza”,prin incalcarea unui principiu consacrat in dreptul roman,comform caruia drepturile reale nu pot izvora numai din contracte,ci numai din acte speciale cu consimtamantul titularului dreptului pentru stramutarea propietati lor in patrimoniul lor.

3> Aprecierea Notificarilor corect transmise prin Executor Judecatoresc adresate unitatii administrativ teritoriale Primariei Municipiului Bucuresti detinatoarea imobilului din Calea Victorie nr.16-18-20 in baza Decretului de Nationalizare nr.92/1950,obiect al legi de reparatie ,obigata la restituirea acestui imobil in Baza acestei Legi.10/2001 pentru persoanele indreptatite prin redristribuire lor si completarea acestor dosare cu titlul real de propietate Hotararile Judacatoresti controlate si recunoscute de instanta Curtea de Apel Bucuresti in motivare Deciziasi 126 A data in Dosarul 37443/3.2008 ,Definitiva cu recurs Declarat adaugand raspunsul dat de P.M.B prin oficiul JURIDIC .
Citez ,,Nu orice parat poate recunoaste titularul dreptului,art. 6 alin. (3), art. 12 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 213/1998.
Ordonanta de Urgenta nr.138/2000 art.405 alin.(3)lit.e din cartea doamnei Dr.Profesor Universitar Mihaela Tabarca,judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Anonim spunea...

4> Aprecierea Restituri ca fiind legala partiala pentru Imobilul din Calea Victoriei nr.16-18-20

5> Apreciera persoanelor Notifcatoare ca fiind persoane fara nici un drept material asupra bunului,la Nationalizare precedesori lor aveau numai calitatea de chiriasi.
Persoane clasificate sub incidenta art.34 Capitolul Sanctiuni din Legea 10/2001.

6> Folosinta in faza administrativa,in fata Comisiei de aplicare a Legi10/2001 din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti a unei tranzactii incheiate intre ei ,la data de 10.Oct 2003 ,inaintea orcarei restituiri,mentionand in cuprins ei alte tranzacti incheiate intre precedesori lor fara a le mentiona calitate precedenta calitatea de fosti chiriasi,(TOTI SCRISI IN LISTA CHRIASILOR PRELUATI DE Col.PETRE MACCA PRIN HOTARAREA NR.744/5.05.1892) catalogandui propietari prezumti prin art.de Legea10/2001 ,pentru decretul abuziv de Nationalizare,folosind inscrisuri facultative(INSCRIERI CARE FOLOSEAU SI LA DETERMINAREA FISCALITATI FOLOSINTEI UNOR IMOBILE DECLARATE MONUMENTE) , documente inscrise in cele doua registre folosite la acea vreme ,un registru de inscriere al actelor de propietate si unul de inregistrare al ipotecilor ,doua registre vechi din care este foarte greu sa apreciezi corect persoana cu titlu de propietar,doua registre care se pot cerceta limitat in timp, primul pe o perioada de 30 ani iar al doile pe o perioada de 15 ani.

7>Folosinta unor Tranzactii incheiate anterior aparitiei legi 115/1938 ,acte inaintate si comisiei de inregistrare si infintare Carti Funciare precum Procesele Verbale de Carte funciare ,vicindule in forma lor valabil legala,inscriind ipoteci asupra unui imobil pentru care nu aveau titlu de propietate lucru evidentiat in textul vechilor tranzactii prezente in dosar niciunul nu poate tine loc de act de propietate,in continut lor ne fiind vorba de transmiterea niciunui mp de teren,si nici a vreunei incaperi si nici nu sunt precedate de vreo schita.

8> Inscrisurile depuse la dosarele de restituire, certificate de moştenitor lovite de nulitate absolută deoarece se constată transmiterea unor drepturi către persoane decedate şi lipsa oricăror înscrisuri care să dovedească dreptul de proprietate al detinatorilor de Dispozitii de Primar General asupra imobilului din Calea
Victoriei nr.16-18-20
9> Apreciarea tuturor tranzactilor incheiate ulterior ca find in fapt un demers fraudulos si o dorinta frauduloasa de insusire a unui bun ce nu le apartine cunoscand ca imobilul este urmarit stiind din todeauna ca nu indeplinesc nici macar prima conditie a art.6 CEDO,avand calitatea de chiriasi ,terti la legea 10/2001 ,uniti intr-un grup care prin notificari gresit adresate pe Legea 10/2001 au dorit sa deposedeze de calitatea de mostenitor succesorul propietarul decedat la rand deposedat prin decretul abuziv de Nationalizare 92/1950.
10> Aplicarea sanctiuni care se cade in cazul cand Ignatz Roller mort fiind ,inchei la tribunal acte de garantii dupa 3 luni cu o persoana in viata ,Sami Almosinino iar Florin Procopie Dumitrescu cumpara de la cei doi amindoi chiriasi find inregistrati in Matricola Imobilului si totusi trecuti in procesul verbal de Nationalizare ,Anton Pui(Buiu ,Ignatz Feodor fiul lui Ignatz Roler )siAlmosinino la paz.13/pag 366,cu 72 apartamente iar Florin Procopie Dumitrescu la poz.52/367 cu unul in acest imobil .
Se pune intrebarea daca mai poate fi valabil vreun act incheiat inainte sau ulterior intre aceste persoane sau succesorii Buiu Teodor Anton respectiv Celibidache Sergiu